Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Fotboll

Trots fyra korsbandsskador - Sudic vägrar ge upp: "Är en väldigt bra spelare"

Fjärde korsbandsskadan ska inte få stoppa honom. Jasmin Sudic siktar på comeback till våren. "Det kommer bli bra", säger han till GP.

Jasmin Sudic lämnar planen skadad under matchen mellan Häcken och Djurgården den 9 april 2017.Bild: MICHAEL ERICHSEN
Jasmin Sudic har haft allt annat än flyt med skador under sin karriär. I våras drog han av korsbandet för fjärde gången på sju år.
Men att ge upp är inte ett alternativ för den 26-årige mittbacken från Malmö, som var med och tog guld med MFF 2010.
– Jag har gått igenom det tre gånger och tycker jag är en väldigt bra spelare i dag. Jag har svårt att se att den här skadan sätter stopp för mig. Det kommer bli bra, säger Sudic i en intervju med Göteborgs-Posten.
Skadetiden har inte varit lätt, berättar Jasmin Sudic. Men med perspektiv på sin tillvaro har den blivit lättare att hantera.
- När jag blev skadad nu för fjärde gången hände terrordådet i Stockholm två dagar innan. Ska jag då skriva att det jag genomgår är det värsta som har hänt i livet? Absolut inte, säger Sudic.
Men så har han alltid känt. Efter korsbandskadan i Malmö 2010 blev tillvaron tung.
- När jag drog mitt korsband första gången kändes det som hela världen rasade för mig. En 19-åring i Malmö som hade Everton efter sig som skulle spela landslagsfotboll… det är klart att man tycker hela världen är orättvis och att allt är skit, säger Sudic till GP.
Jasmin Sudic opererades för sin korsbandskada i slutet av maj. Rehabträningen sköter han i Halmstad.
Gå till toppen