Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Grannar på Bellevuegården protesterar mot byggplaner – nya hus förstör utsikt

Malmö ska förtätas och i Bellevuegården finns planer på fyra nya hus bland höghusen från miljonprogrammet. Men det tycker inte grannarna är en bra idé. Hur mycket kan egentligen boende påverka? En hel del, svarar planchefen.

Eva Morfiadakis, Petra Rohde, Ann-Christine Nilsson och Jan Olsson har lämnat sina synpunkter om placeringen av de nya husen på Bellevuegården. Bland annat vill de rädda de stora träden.Bild: Peter Frennesson
Under miljonprogrammets sista år restes Bellevuegården. Då, under tidigt 1970-tal, byggdes de moderna höghusen i gult tegel med 770 lägenheter mellan stora gröna gårdar. Sedan dess har det inte byggts så mycket här. När Malmö nu ska förtätas ska bland annat Lorensborgsgatan bli en tät stadsgata och båda sidor av Bellevuegården få upp till 400 lägenheter.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen