Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Många frågor om hur järnvägsutbyggnad påverkar odlingslotter och fotbollsplaner

Hur blir det med odlingslotterna och korpfotbollsplanerna när fyrspåret kommer? Det var några av många frågor som kom upp när Trafikverket bjöd in närboende till Klostergårdsskolan för att prata fyrspår och ny pågatågstation.

– Folk verkar inte riktigt veta vad som är på gång, säger Martina Kvist Reimer om den planerade järnvägsutbyggnaden vid Klostergården.Bild: Ingemar D Kristiansen
Processen med att bygga ut Södra stambanan med fyrspår och anlägga en pågatågsstation vid värmeverket på Klostergården rullar på. Under tisdagskvällen bjöd Trafikverket in närboende på sträckan "Flackarp-söder om Ringvägen i Lund" till ett samrådsmöte på Klostergårdsskolan. Vid olika bord fick intresserade titta på detaljerade ritningar över hur spåren ska gå, hur stationen ska se ut och vilka bullerskydd som planeras.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen