Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

AC vill fortsätta vinna med Malmö FF: ”Känner ett stort ansvar”

Titlarna, tryggheten och viljan att visa danskarna vilken liga som är bäst fick Anders Christiansen att förlänga med Malmö FF. - Ville jag tjäna pengar hade jag flyttat till Kina eller Ryssland, säger Christiansen.

Anders Christiansen.
Ett tufft rehabpass är precis avslutat i regnet vid Swedbank stadion. Det är tveksamt om den lårskadade dansken hinner bli spelklar mot Örebro.
Men Anders Christiansen är ändå på strålande humör när han slår sig ner i pressrummet för att berätta om sin kontraktsförlängning till 2022.
- Jag och Malmö har pratat en längre period. Jag vet vad jag kom från i Italien och värderar det jag har i Malmö högt, säger "AC" och syftar på den tunga perioden utan speltid i Chievo.
Målsättningen under femårsperioden är ingen hemlighet.
- Fem mästerskapstitlar, säger dansken.
- När man avslutar karriären och blickar tillbaka är det till stor del titlarna som räknas. Här vinner man matcher och mästerskap och har en publik med höga förväntningar. Spelar man en pissmatch får man höra det. Det gillar jag.
Kontraktslängden innebär en trygget i att inte behöva fundera på framtiden.
- Men jag tänker inte slå mig till ro. Jag tänker inte gå hem och dricka Faxe Kondi 24 timmar om dygnet. Jag vill utvecklas hela tiden.
Anders Christiansen hoppas att fortsatt utveckling i Malmö ska leda till Åge Hareides danska landslag. Men han hymlar inte med att en utlandsflytt kan bli aktuell längre fram.
- Får jag en bra möjlighet att spela i en bättre liga så hoppas jag självklart kunna ta den. Det är min ambition. Men tiden får utvisa när tajmingen är rätt.
Så speciellt nära en flytt i somras var aldrig Anders Christiansen, trots intensiva rykten om att Maccabi Tel Aviv planerade ett monsterbud.
- Malmö var tydligt med att man inte var intresserat av att sälja, säger han.
Revansch i Europa med MFF står högt på Anders Christiansens önskelista.
- Det var ett hårt slag för oss allesammans. Jag var inte nöjd med min egen prestation mot Vardar och jag känner ett stort ansvar i den här truppen. Och när man visste att vi skulle ha fått möta FCK gjorde det extra ont personligen.
Varför?
- I Danmark bryr man sig nästan inte om svensk fotboll. Så det hade varit fint att för mig att få visa dansk fotboll hur stor klubb detta är. Jag hoppas vi kan få chansen att möta FCK igen och få spela det där stora nordiska derbyt. Och få sätta Malmö på den danska kartan.
Fakta

Anders Christiansen

Ålder: 27 år.

Bor: Västra Hamnen, Malmö.

Klubbar: Lynbgy (2008-12), Nordsjälland (2012-15), Chievo (2015-16), Malmö FF (2016-).

Landskamper: 3A.

Aktuell: Förlängde på torsdagen sitt kontrakt med Malmö FF till och med 2022.

Fakta

Anders Christiansen om...

...allsvenskan vs superliga: ”Intensiteten är högre i svensk fotboll, man spelar mer direkt och skapar fler chanser. I Danmark står lagen mer kompakt och spelar mer disciplinerat. Men det är svårt att jämföra. Därför vore det så häftigt att ställa det bästa laget i Danmark mot det bästa i Sverige.

...sin relation med Malmös supportrar: "Första matchen jag spelade, mot Norrköping, så kände man vilken stämning det var på Stadion. Och den upplever man inte i Danmark. Möjligen när FCK möter Bröndby får du lite samma stämning. Men här är det nästan varje hemmamatch,

...att bo i Malmö: "Det är en fotbollsstad detta. Alla älskar fotboll och det är nära till träningarna. Och Köpenhamn ligger på andra sidan sundet, jag har bott där på Østerbro och Frederiksberg, och brukar åka över ett par gånger i månaden.

Gå till toppen