Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Wimans blogg

Max Wiman: Dahlins besök kan ha handlat om ett nytt A-lagskontrakt

Ung mittback sägs gå från lärling till "vuxen".

Såg att det - förstås - väckte en hel del uppmärksamhet att Martin Dahlin syntes på MFF-träningen och i samspråk med Daniel Andersson.
Nu händer det av och till att Martin Dahlin är där och stämmer av med sina spelare och pratar med klubben, men det här var säkert mer än en lös arbetsplatsträff.
Så klart höjer många på ögonbrynen eftersom Markus Rosenberg har Dahlin som agent.
När sedan Daniel Andersson pratade om unga spelare, fäste många blicken på Mattias Svanbergs namn. Han har också Dahlin. Svanberg har dock trots allt A-kontrakt till och med 2019.
Jag tror i stället att spelaren Daniel Andersson syftade på är Dennis Hadzikadunic.
Fick uppgifter för någon vecka sedan att det var klart att Hadizkadunic skulle få ett A-kontrakt, så jag håller det för troligt att det var aktuellt med en slutdiskussion kring det kontraktet.
19-årige Dennis Hadzikdunic är en mittback som har lärlingskontrakt i nuläget till och med 2018. Inhoppen i A-laget har varit få, men han är alltid med på träningarna och anses som en stor talang förstås.
Den ursprungligen från Olympic hämtade mittbacken har gjort 15 U17-landskamper och 13 U19-landskamper.
Att de båda andra spelarna - framför allt Markus Rosenberg - diskuterades är förstås inte osannolikt. Som jag skrivit tidigare - Rosenberg vill förlänga ett år till, Malmö FF vill samma sak. Det vore ytterst märkligt om de inte kom överens.
Att förlänga Mattias Svanberg redan nu kan förstås också vara ett smart drag.
Gå till toppen