Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Efter AC:s förlängning – Daniel Andersson hintar om fler nyheter

Daniel Andersson gläds åt Anders Christiansens förlängning - och hoppas att Markus Rosenberg gör samma val.

Daniel Andersson, sportchef i MFF.Bild: PETTER ARVIDSON
– Vi har en bra dialog med Mackan, vi vet var vi har varandra, säger Malmö FF:s sportchef.
Kan du säga något om diskussionerna?
- Det är väl att han ska känna att han är sugen.
Under MFF:s torsdagsträning syntes Daniel Andersson i samspråk Martin Dahlin, som ju är Markus Rosenbergs agent. Även Mattias Svanberg, som har kontrakt till 2019, ingår i det stallet.
- (Dahlin) har ju även lite av de yngre spelarna i vår trupp. Där kanske det också kommer några nyheter, säger Daniel Andersson som även berättade att han ska träffa Felipe Carvalhos (utgående kontrakt) agent till helgen.
Anders Christiansens förlängning till 2022 gladde förstås sportchefen.
- Alla dagar han är kvar här är jag nöjd. Han är betydelsefull både på och utanför plan. Han behärskar alla faser av spelet, säger Daniel Andersson som dock inser att det finns en risk att dansken inte stannar hela avtalet ut.
- Vi får se vad som händer, han har sina ambitioner. Jag är förstås glad om AC är här till 2022, men det är det inte säkert att han är, det finns ju intresse kring honom.
I en intervju med Fotbollskanalen i onsdags sa mittbacken Mattias Andersson, som förra året flyttade till Juventus och nu gått på lån till holländska den Bosch, att han gärna återvänder till Malmö FF.
- Vi har ju kontakt med honom såklart. I detta fönstret var det ju inte aktuellt. Inte från vår sida och inte för han heller. Han letar ju speltid och det är inte säkert att vi hade kunnat ge honom det garanterat här. Sedan får vi se längre fram, säger Daniel Andersson.
Gå till toppen