Redhawks

Redhawkstränaren: ”Svåranalyserat men glädjande”

Malmö Redhawks genrepade inför SHL-premiären mot Rögle med att utklassa Karlskrona på bortaplan med 7-1. – Det blev svåranalyserat men det gläder mig att vi var beredda och gjorde en så bra start på matchen, sa Malmötränaren Peter Andersson.

Rhett Rakhshani jublar efter ledningsmålet för Redhawks.
ISHOCKEY
Träningsmatch
Karlskrona 1
Redhawks 7
Redhawks startade på högvarv och redan i den andra spelminuten satte lagets specielle målgörare Rhett Rakhshani 1-0 bakom Henrik Lundberg i Karlskronaburen.
Karlskrona hängde inte alls med i den första perioden. Sista fem minuterna skickade i tur och ordning Christoffer Forsberg, Lukas Haudum och Daniel Zaar in pucken och förvandlade ställningen till bortaledning 4-0.
– En viktig markering av oss, tyckte Peter Andersson.
Karlskrona var ettrigare i den andra perioden och Oscar Alsenfelt fick jobba rejält i målet. Nils Andersson drygade dock ut ledningen till 5-0 tre minuter före periodslutet.
Lars Bryggman bättrade på till 6-0 på straff efter två minuter i tredje perioden.
Karlskrona spräckte målnollan i spel fem mot tre genom Mattias Guter halvvägs in i perioden.
Robin Alvarez styrde in slutresultatet 7-1 på skott från Nils Andersson.
– Alla fyra kedjorna gör mål. Det är glädjande. Vi har ordning på spelet framåt, sa Peter Andersson.
Christoffer Forsberg var en av de sju olika målskyttarna.
–Vi var effektiva och vi satte chanserna. Det är skönt att det lossnat med målskyttet, sju nu och sex mot Kalpa. Vi känner oss beredda, sa Forsberg.
Efter framgångsrikt CHL-spel skedde nu genrepet mot SHL-motstånd. Det märktes att Redhawks hade ett mycket högre tempo i kroppen än Karlskrona som har en hel del att jobba på i sina två återstående träningsmatcher mot Rögle och Växjö.
Det är en dryg vecka till SHL-premiären hemma mot Rögle den 16 september, men det var inget som oroade tränare Andersson.
– Vi resonerade att en match till hade kommit för tätt på. Nu ska vi vila till helgen och sedan inrikta oss på en bra vecka inför Röglepremiären och vara pigga till den. Det finns trots allt en del detaljer att putsa på.
Lagkaptenen Erik Forssell och veteranbacken Erik Andersson var inte fullt återställda men förhoppningarna är stora att de är tillbaka mot Rögle.
Inte heller backresen Stefan Warg var tillgänglig och i hans frånvaro fick den danske 18-årige talangen Malte Setkov chansen att göra sin första A-lagsmatch.
– Över huvud taget var backspelet bra och Malte hann visa upp sig i 13 minuter. En kul debut för honom, menade Peter Andersson.
En annan av talangerna lånas däremot ut. 18-årige juniorlandslagsmannen Marcus Sylvegård är redan på plats i Oskarshamn för allsvenskt spel.
Läs alla artiklar om: Ishockey: SHL 2017/18
Gå till toppen