Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Efter flyttrykten – MFF förlänger med mittfältsstjärnan

Anders Christiansen stannar i Malmö FF ytterligare fem säsonger. Det står klart sedan han skrivit på ett nytt kontrakt med klubben. ”Det känns bra att få till ett nytt avtal med Anders. Han tillför en viktig dimension till vårt spel”, säger sportchefen Daniel Andersson.

Anders Christiansen stannar i Malmö FF.Bild: SIMON HASTEGÅRD
Efter en stark säsong med MFF har det talats om att MFF-mittfältaren Anders Christiansen varit på väg till större klubbar och större ligor i Europa.
Nu kan de spekulationerna dödas genom att han gjort en förlängning med klubben som sträcker sig över de kommande fem säsongerna.
– Det känns bra att få till ett nytt avtal med Anders. Han tillför en viktig dimension till vårt spel. Med boll behärskar han alla delar av spelet, både i uppbyggnad och i sista tredjedelen där han gör många assist och mål. När vi inte har bollen bidrar han med direkta återerövringar och aggressivitet, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson i ett pressmeddelande.
"AC" kom till Malmö FF från italienska Chievo Verona inför förra säsongen. Det blev SM-guld samt sex mål och två assist under hans första säsong i klubben.
Även i år har han varit en nyckel i MFF:s spel och är en starkt bidragande orsak till att MFF leder allsvenskan i överlägsen stil.
– Det känns fantastiskt. Efter ett långt speluppehåll i Italien kom jag hit och fick snabbt en viktig roll i laget. Jag blev svensk mästare efter min första säsong och fick spela många matcher. Jag trivs väldigt bra i Malmö både på och utanför planen. Det sätter jag värde på och det tycker jag att jag visar genom att förlänga, säger Anders Christiansen.
Drömmen om att komma vidare i karriären finns fortfarande kvar för "AC", men innan dess väntar fler framgångar i Malmötröjan för mittfältsstjärnan.
– I Malmö är förväntningarna stora och många är engagerade i klubben. Det handlar om att vinna varje match och det gillar jag. Sen har jag fortfarande ambitionen att få chansen att testa mig i en större liga, men till dess fokuserar jag på att vinna ännu fler titlar med Malmö FF, säger Anders Christiansen i ett pressmeddelande.
Läs också MFF-basen: ”Rosenberg viktig när vi bygger för ett nytt år i Europa”
Läs också Cibickis flytt, Rosenbergs framtid och önskemål inför hösten

Sju spelare i truppen har utgående kontrakt

Här är de spelare i MFF-truppen vars kontrakt går ut 2017.
Spelareposition
Anton Tinnerholmback
Felippe Carvalhoback
Erdal Rakipmittfältare
Oscar Lewickimittfältare
Magnus Wolff Eikremmittfältare
Jo Inge Bergetmittfältare/anfallare
Markus Rosenberganfallare
Gå till toppen