Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nord & Francke

Batikhäxan & partybruden: Vi listar våra bästa läppstift

Vi går aldrig hemifrån utan minst fem läppstift var i väskan eller fickorna. Att välja kulör efter humör är både ett tvångsbeteende och ett glädjeämne. Efter att bloggen har legat i träda några veckor väcker vi nu liv i den med lite färg.

Dior Rouge Radiant Matte 771.
Används: Varje hämtning och lämning.
Rosakorall karamell som håller kvar känslan av att gå hem från stranden med svidande hud och solsvettig kaftan. Stiftet kallas ”matte”, men är betydligt krämigare än till exempels Macs matta varianter. Det här är lent och har en lyster men utan att kleta. En vardagsfavorit.
Heroine, Mac.
Används: På batikhäxekonventen.
Det här är ett haggigt läppstift, för att prata med Annahita Yazdis underbara ord om smink som killar hatar. Jag älskar det. Men det som gör det svårburet är att man helst ska bättra på det minst var tionde minut för att det inte ska övergå till en tråknyans.
La Somptueuse, Chanel rouge allure velvet.
Används: Frampå nattkröken.
Lyxigt, är det rätt översättning på detta? Kan va. Påkostat säger google translate, att somptueuse betyder. Jag hade gissat på fresterska. För om jag hade trott att man kunde förföra någon medelst ett läppstift (vägen till någons hjärta går genom munnen, right) borde detta vara rätt sort. Det är något med den där brunröda tonen, som egentligen är rätt tradig, men som ger läpparna ett djup, på något sätt.
01, Rouge pur couture, Yves Saint Laurent.
Används: När andan faller på.
Bara ett väldigt väldigt bra rött med den rätta Kysskänslan. Works for me.
Flat Out Fabulous, Mac.
Används: När du får oväntat besök. Ty har du väl applicerat det, sitter det som berget.
Har aldrig ägt ett bättre läppstift. Har slitit ut flera stycken det senaste året. Den rosalila färgen, som drar åt cerise, i den vill jag stanna. Det är cocktailfest, det är karusell, det är ett dansgolv du känner dig för gammal för men ändå bara köööör. Och så har vi konsistensen. Detta är ett älska-hata-läppstift. Retro matt, kallar Mac det för, och mina damer och herrar, detta kräver sin så kallade primer eller hudsalva eller cerat eller något klet som appliceras under för annars kommer läpparna att se ut som huden på en uttorkad ökenödla. Men när det väl sitter där på plats, är det omöjligt att rubba.
Foiled Rose, Mac.
Det senaste inköpta blir alltid föremål för en intensiv förälskelse. Så just nu gullar jag extra mycket med detta lila i Macs nya metallicserie. Det är hårdrock, party och tokig tant i ett vilket i och för sig gör det lite svårburet men ändå kan det vara helt perfekt en trist tisdagsmorgon när man behöver piggas upp. Det gäller bara att komma över en tröskel, sedan är det nästan svårt att gå tillbaka till ett rekorderligt matt.
Raspberry, Elizabeth Arden.
Krämig konsistens, sitter som berget och är lila på ett lite halvmurrigt sätt. Inget festläppstift men funkar både på krogen och i kön på Ica. Brukar använda det om jag vill se barsk och seriös ut. Och det vill jag ibland.
Rose Matte, Lancôme.
Färgen mitt emellan rött och rosa är perfekt. Varken-eller låter trist, men både-och är bättre! Jag är glad att jag inte röker, men OM jag hade gjort det hade jag gärna kombinerat detta med ett cigarettmunstycke – färgen känns fransk och klassisk. Dessutom kan jag sitta och fippla med den lyxiga klickhylsan som ett slags terapi.
Candy Yum-Yum, Mac.
Det tog ett tag innan jag började använda det här – det är EXTREMT rosa och tangerar neon. Men namnet var oemotståndligt, och färgen så glad. När jag väl blev kompis med det blev det en av mina trognaste följeslagare.
Tabloid, Smashbox.
Även här var det namnet jag fastnade för. Tramsigt eller ej – jag gillar när läppstift och nagellack heter roliga saker. Konsistensen är lite kladdig och seg och känns skojig att ha på läpparna. Färgen är syntpop från 1981. Använder aldrig pensel annars men till just det här är det ett måste.
Nord & Francke på Instagram!
Här finns vi på Facebook!
Vår podd är här!
Mejla oss!
Gå till toppen