Wimans blogg

Max Wiman: Flera tecken på att MFF-styret låter sportchefen satsa hårdare

Det är alltid kul att ha rätt. Ni som läst denna blogg och Sydsvenskan har förhoppningsvis fått känslan av att det som nu har hänt skulle hända.
Sannolikheten har på något sätt ökat rejält de senaste veckorna, den har växt till något som jag insåg var sant.
Markus Rosenberg spelar fotboll i Malmö FF även nästa säsong. Det är bra för honom, bra för Malmö FF, bra för supportrarna, bra för allt det som väntar nästa år inklusive ett garanterat Europaspel på något plan.
MFF är inte moget att klara sig utan Rosenberg, Rosenberg är inte mogen att klara sig utan MFF. Nästa år blir Rosenberg bryggan in i framtiden.
Det är bra för en trupp som är i förändring, det är en markering att Malmö FF vågar satsa ytterligare på de finare hyllorna.
För Rosenberg spelar förstås inte gratis. Det sista kontraktet kostar säkert en rejäl slant. Men det kan vara ovärderligt.
Att MFF i går dessutom gjorde klart med Anders Christiansen i fem säsonger till på pappret åtminstone, visar att styrelsen i MFF gett sportchefen Daniel Andersson ett starkare ekonomiskt mandat.
Efter att ha satsat pengar i stadion och säkerställt framtiden där, är det tydligt att styrelsen nu vågar köra lite hårdare på A-truppen och det sportsliga. Utan att direkt ha snålat tidigare.
Jag ser - som jag skrivit tidigare - inte en Rosenberg som spelar alla matcher, men som spelar de viktigaste med en bra rytm och agerar kapten och ledare och länk till tränarstaben.
Att MFF dessutom samma dag offentliggör en satsning på sex nya lärlingar (det fanns tre sedan tidigare) visar tydligt den dubbla målsättningen - producera eget och värva tufft för att hålla ett A-lag på högsta nivå.
Det måste finnas en vidare strategi hur man ska ta hand om alla dessa lärlingar och det ska bli intressant att försöka få veta mer om den.
Läs mer:MFF-basen: ”Rosenberg viktig när vi bygger för ett nytt år i Europa”
Läs alla artiklar om: Fotboll: MFF 8 september
Gå till toppen