Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Jörgensdotters nödrop mot fascismen

Hon skrev i desperation över en allt hårdare samtid. Anna Jörgensdotters nya bok uppmärksammar de svenskar som reste till Spanien för att slåss mot fascismen. Bland 1930-talets arbetare hittade hon ny kamplust.

"Jag kände mig jävligt ledsen och frustrerad över hur människor behandlas i det allt mer fascistiska samhället och i flyktingpolitiken", säger Anna Jörgensdotter om varför hennes nya bok kändes så viktig och så svår att skriva. Pressbild.Bild: Sara Mac Key
Flera recensenter har lovordat Anna Jörgensdotters roman "Solidärer". Själv har hon flytt fältet, som alltid vid ett recensionsdatum. När vi hörs promenerar hon runt i Spanien, i poeten Federico Garcia Lorcas fotspår, och bor på det hotell där han infångades av fascisterna. Men omdömena har ändå nått till Granada och hon är "glad och lättad" – "Solidärer" har varit en av de svåraste böcker som hon har skrivit.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen