Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Inside Redhawks

Redhawks får inte sväva iväg som zeppelinare efter brakvinst

Bild: BILDBYRÅN
Ett välsynkroniserat Malmö Redhawks och ett synnerligen osynkroniserat Karlskrona. Det är den enkla förklaringen till Redhawks brakvinst med 7–1 i torsdagens genrep inför SHL-premiären mot Rögle den 16 september.
Redhawks får glädjas i stunden och glömma snabbt.
Det kändes som ett prov utan något större värde.
För Karlskrona uppträdde svagt, inte mycket doftade SHL-klass, det var en kväll när inget stämde.
Den kompakta och bitvis effektiva tråkhockeyn som Karlskrona stod för förra säsongen var som bortblåst.
Å andra sidan har Redhawks verktygen för att såra motståndarna djupt om det bjuds på offensiva ytor.
Och det var ett generöst målkalas.
Redhawks behöver inte be om ursäkt för den övertygande vinsten.
Självklart inte.
Men en storseger i en träningsmatch ger inga poäng. Däremot en dos med självförtroende.
Prio 1 nästa vecka för Redhawks tränarstab blir att hålla spelarna på skridskospetsarna och förankra så att ingen svävar iväg som en zeppelinare.
Klubben fick positiva svar av tre nyförvärv som åtminstone jag varit en smula osäker på.
Anton Mylläri fortsatte på den inslagna vägen. Kurvan pekar uppåt för backen som tagit en krokig väg till Malmö. Han ser ut att vara redo för SHL. Naturligtvis är han hjälpt av sin fina skridskoåkning. Inte heller oäven med pucken.
Tuukka Mäntylä gjorde sin bästa match i Redhawks. Den finländske veteranbacken hittade snabbare och enklare lösningar. En gammal cirkushäst behöver kanske känna att allvaret närmar sig.
Johan Olofsson gav återigen prov på sin kombination av skicklighet och frejdighet. En underhållande forward. Möjligen inte lika pålitlig bakåt som en fjärdelinespelare normalt är, men definitivt ett offensivt vapen.
Malte Setkov? Jo, den artonårige danske debutantbacken har en mjuk och fin skridskoåkning för att nästan vara två meter lång. Dessutom har han känsliga händer. Hela tiden blicken uppåt och ser isens möjligheter. Hamnade väl bara i defensivt trubbel en gång – i ett av få långa Karlskronaanfall.
Talangmässigt konkurrerar Setkov lätt om en startplats, men erfarenhet och styrka behöver adderas. Det skulle emellertid vara förvånande om det inte blir en handfull SHL-matcher.
Läs alla artiklar om: Ishockey: SHL 2017/18
Gå till toppen