Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Så blir årets NGBG-festival

Klockan 12 på fredagen stängdes Norra Grängesbergsgatan av och då började byggandet av årets NGBG-festival. I år har den vuxit rejält med 850 involverade, 155 akter och 21 olika scener.

Gatufesten på Norra Grängesbergsgatan lockade förra året runt 5000 personer. I år är antalet anmälda på Facebook betydligt fler.Bild: Tom wall
Förra årets succé med festivalen NGBG på Norra Grängesbergsgatan i Malmö har lagt grunden till en ännu större festival i år. Förra årets 13 scener med runt 80 akter har i år blivit 21 scener med 155 akter.
– Den stora skillnaden i år blir ju just det numerära antalet händelser och event på festivalen. Vi kommer också att ha poesi och teater i år, säger NGBG-koordinatorn Nicklas Johansson.
I år finns det nio rena dj-scener där bland annat Million Vibes, Deng Deng Hifi och Fauna finns med även i år.
Åtta musikscener finns och där hittar vi bland annat scenen Roadrunner Rock där band som Knifven, Sgt Sunshine och The Driftwood Sign ska spela. På The Square kommer akter som So Many Mammals, Stille Stenkvist och The Culture in Memoriam att lira.
Förra årets välfotograferade biltvättsscen Al Amili Carwash kommer i år att ha Linus Jackson, Machinista, Damali Young och Villovägar på scen.
Medlemsklubben Plan B har i år två scener på festivalen. Till gatuscenen har de bjudit in bland andra Björns vänner, Nova Blast samt de två amerikanska banden Emotional och Froogy’s Groovies. På deras bakgårdsscen uppträder Juste Splinte, The Ohnos, Stella Lugosi och många fler.
Scenen Itchycoo Park har akter som Old Lost John, Ash & Iron och Agusa på besök. På scenen The Docks kommer Hanutten, Adam Droppe, Under Tiden och flera att uppträda.
I år finns det även ett barnland på Gullängen och en teaterscen i Gurjy Garage Teater. Och på matsidan hittar man Shamiat, Mandioka Co, Flavor Boss och många fler. Det hela programmet och alla aktörer hittar man på ngbg.se.
Men väderprognoserna ser inte jätteljusa ut för lördagen. En hel del regn väntas, även om prognosen ljusnat något.
– Scenerna är ju sådana att alla artister står under tak, så det är mest publiken som riskerar att bli blöt. Men vi ska bygga tält och sätta upp segelduk, parasoller och andra lösningar så att man ska kunna skula en stund, säger Nicklas Johansson.
Blir det en NGBG-festival även nästa år då?
– Det vet jag ju inte, men jag hoppas det. Vi gör det här med små steg och i år har jag lärt känna fler människor på gatan, så plattformen växer fortfarande. Men först och främst ska vi göra en trevlig gatufest i år, säger Nicklas Johansson.
Håll koll på Malmös musikliv – följ Dygnet Runt på Facebook
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen