Familj

Full fart – men hon hittar lugnet på Ven

Hon har just fullt 40 år. Nästa år blir det bröllop. Det är alltid full fart för Linda Andersson, Asmundtorp.

Linda Andersson, Asmundtorp, har fyllt 40 år. Nästa år blir det bröllop.Bild: Moa Dahlin
Linda Andersson, Asmundtorp, har alltid något på gång.
– Jag tycker om att vara i rörelse, vill vara aktiv, annars kanske jag missar något. Och jag gör gärna det som är annorlunda och udda grejer. Jag har svårt att ta den bekväma vägen. Jag tar för mig, väntar inte på att något ska hända.
Och så avslöjar hon:
– Nästa år blir det bröllop! Min sambo och jag träffades 1996, vi förlovade oss ett år senare och det har tagit sin tid innan han friade...
Linda Andersson har IT som det stora intresset och jobbar på Assa Abloy i Landskrona, ett företag som konstruerar och säljer alla typer av entrélösningar.
– Här trivs jag väldigt bra, säger Linda.
Men för att ta det lite från början: Linda Andersson är född och uppvuxen i Asmundtorp. Det blev gymnasieskola i Landskrona innan hon tog ett års påbyggnadsutbildning i Helsingborg med IT och multimedia.
Efter det gick jag en 3-årig kvalificerad yrkesutbildning inom IT och intelligent teknik (MAN-manager) där jag varvade lektioner med praktik på olika företag. En av praktikplatserna var på fritidsförvaltningen i Landskrona där jag byggde upp deras hemsidor.
Det är IT som styrt hennes karriär och 2001 blev det examen på Tech Futurum i Landskrona. Hon fick anställning på Exomatic i Teckomatorp samma år. Fyra år senare började hon på Besam i Landskrona.
– Företaget Besam har fått namnet av sin grundare Bertil Samuelsson. Jag kom dit när jag var 28 år och fick då tillverka kretskort, men jag fick även andra arbetsuppgifter, bland annat på avdelningen för utleverans av produkterna, främst gällande reservdelar.
Linda Andersson.Bild: Moa Dahlin
Numera jobbar Linda på exportavdelningen inom Assa Abloy Entrance Systems vilket hon har gjort sedan 2014. Inom koncernen har Linda jobbat sedan 2005.
– Jag var mammaledig under en tid, men sedan jag kom tillbaka så har jag enbart varit på exportsidan. Jag arbetar gentemot distributörer gällande entrélösningar för persontrafik, där människor ständigt är i rörelse, säger Linda.
Men trots att jobbet betyder mycket är det familjen som är nummer ett:
– Vi gör väldigt mycket tillsammans. Mamma och pappa är ett stort stöd i vardagslivet. Vi bor nära varandra och reser alltid tillsammans någonstans. Och varje år när vi åker på skidsemester är vi tio personer som delar en storstuga, lagar mat och umgås. Då är även mina syskon med respektive med.
Och så finns det släktband på Ven. Linda Andersson berättar:
– Min pappas farfar var smed på Ven och min farfar och pappa är uppväxta här. Min farfar byggde huset som vi idag har som vårt smultronställe mitt på ön. Här finns lugnet och en härlig atmosfär, det är väldigt fint. Och det tar ju bara 25 minuter att komma dit med båten från Landskrona.
Linda Andersson fyllde 40 år den 8 augusti. Det firades med ett stort kalas och en resa till Kolmården. Ja, några fritidsproblem har inte familjen som består av Linda, sambon Conny och barnen Max och Emma. Mycket av tiden går åt till att sköta den villa som de flyttade in i för tre år sedan.
– Vi är nog rätt så vanliga av oss, numera. Man blir nog lite fegare när man fått barn, säger Linda och tänker kanske på den gången när hon som 18-åring sökte sig till Armén:
– Jag var en vecka i Abisko. Vi åkte skidor, sov ute i tält och fick åka helikopter. Men nej – livet i Armén var inget för mig.

Linda Andersson

Aktuell: Har nyligen fyllt 40 år.
Bor: Asmundtorp, där hon också är född.
Familj: Sambon Conny, barnen Max, 8 och Emma. 4. Mamma Ingegerd och pappa Johny. Linda Andersson har två yngre syskon: Therese och Magnus.
Yrke: Arbetar sedan 2014 på Assa Abloy Entrance Systems Export i Landskrona där hon bland annat är orderhandläggare samt fakturerar och ansvarar för säljsupporten. Assa Abloy är ett stort internationellt företag.
Hobby: Håller på med träningsformen Tabata, som ger mycket styrka och kondition.
Gå till toppen