Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Svedala

Så ska Svedalas friluftsbad rustas upp

Slut på grumligt vatten, fräschare miljö. Nu ska Svedalas friluftsbad rustas upp.

Ny markbeläggning runt bassängerna i form av platsgjuten halksäker gummibeläggning i glada färger och mönster är en av de förändringar som utlovas.Bild: Arkitektfirman Edge
Kultur- och fritidsnämnden beslöt i veckan att satsa sju miljoner kronor på att rusta upp badet så att det kan öppna i förnyat skick nästa sommar.
Ombyggnaden består av två delar. Dels handlar det om att komma till rätta med utfällningar i bassängen som gör att vattnet blir grumligt och att besökares badkläder i vissa fall skadats.
Men även en allmän upprustning av utemiljön kring bassängerna ingår i projektet.
I beslutsunderlaget beskrivs badet som sterilt, slitet och inte särskilt inbjudande. Men nu ska det alltså bli annorlunda.
Förändringen omfattar ny markbeläggning runt bassängerna i form av platsgjuten halksäker gummibeläggning i glada färger och mönster, ny plattor, nya sittplatser, planteringar, bättre belysning och lekplats och picknickområde vid barnbassängen.
Under ett antal år har det funnits problem med utfällning från färgen som bassängerna är målade med. Det problemet ska nu avhjälpas genom att ytorna istället täcks med gummiduk.
Redan inför årets säsong genomfördes en viss upprustning när servicebyggnaden målades utvändigt och damernas omklädningsrum liksom toaletterna har fräschats upp.
Badet får även en ny lekplats och nya sittplatserBild: Arkitektfirman Edge
Gå till toppen