Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nya bostäder planeras på Väster

LKF vill bygga 40-50 nya hyresrätter i området vid Trollebergsvägen, Folkparksvägen och Högbovägen. Nu ska stadsbyggnadskontoret ta fram en plan för hur det kan bli möjligt.

Tre nya huskroppar, två inne i bostadsområdet och en vid Folkparksvägen. Det vill Lunds kommunala fastighetsbolag, LKF, bygga i bostadsområdet som ramas in av Trollebergsvägen, Folkparksvägen och Högbovägen på Väster. På torsdagen tog byggnadsnämndens arbetsutskott beslut om att ge stadsbyggnadskontoret i uppgift att ta fram en ny plan för området.
– Genom att förtäta staden växer vi inåt. Vi utvecklar staden samtidigt som vi utnyttjar befintliga kollektivtrafikstråk och etablerad service, säger byggnadsnämndens ordförande Björn Abelson (S).
Men förtätning innebär färre fria ytor. Därför har en naturvärdesinventering gjorts för att se till att så lite som möjligt av den omgivande naturen påverkas. Den ligger till grund för var de nya husen kan placeras. Tanken är att de ska anpassas till den befintliga bebyggelsen och vara 3-5 våningar höga.
Tidigast nästa år kan planen komma ut på samråd.

Här vill man bygga tre hus

LKF vill bygga tre nya hus i sitt område vid Trollebergsvägen, Folkparksvägen och Högbovägen.Bild: Sydsvenskan
Gå till toppen