Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Kävlinge

Saltsjöbad kan återskapas i Barsebäck – ett av sex förslag för attraktivare kust

Kallbadhus, högklassig camping, plats för husbilar, ett konst- och kulturcenter eller Naturum. Det är några av idéerna för att göra Barsebäcksstrand mer attraktivt.
– Vi har fått fram många bra tankar, nu kommer vi att bearbeta de förslag vi valt ut och se vad vi ska gå vidare med, säger Mats Rosén som är näringslivs- och turistchef i Kävlinge kommun.

Barsebäcks Saltsjöbad som det såg ut för drygt 100 år sedan. Nu utreds möjligheten för ett nytt kallbadhus vid Barsebäcksstrand.
Kävlinge kommun har haft två öppna möten, medborgardialoger, för att höra hur man vill att kustområdet kring Barsebäcksstrand ska göras mer attraktivt. Området, som ligger ett par kilometer norr om Barsebäcks hamn, är Kävlinges enda officiella havsbad och har en stolt historia som badplats. Tidigare kallades det Sjöbobadet och ännu tidigare Barsebäcks saltsjöbad. Då, för drygt hundra år sedan, var kuststräckan en badidyll som lockade långväga badgäster som kom per tåg och med ett kallbadhus ute på en brygga.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen