Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

MFF-tränaren om sena Strandberg-bytet: ”Beslut man får ta utifrån hur man läser matcher”

Förlust mot Örebro, men MFF hade kvar superheta nyförvärvet Carlos Strandberg på bänken till den 83:e minuten. Samme Strandberg som nyligen gjorde tre mål i U21-landslaget. ”Om vi gjort bytet tidigare och han hade gjort mål, då hade vi suttit här i ett annat läge. Det är beslut man får ta utifrån hur man läser matcher och det är mitt huvudansvar”

MFF-tränaren Magnus Pehrsson försöker få igång sitt manskap. Förgäves.Bild: JOHAN BERNSTRÖM
Det sa MFF-tränaren Magnus Pehrsson efter Örebros vinst med 2–1.
Han tyckte att kampen hade öppnat sig när Carlos Strandberg väl kom in. Att anfallaren kunde ”addera något”. Strandberg fick cirka tio minuters speltid, inklusive tilläggstid. Matchen handlade mer om att stoppa Örebro – än offensiva initiativ.
– Vi gjorde en svag insats där vi mer fick hantera Örebro och få kontroll. Så upplevde jag matchen på bänken i samspråk med Olof Persson [assisterande tränare].
Det var en samlad Magnus Pehrsson, men deppigheten lyste igenom.
– Vi är så klart mycket besvikna över att vi förlorade matchen, att vi förlorade den sent, men också över prestationen, sa Magnus Pehrsson och fortsatte:
– Stora delar av prestationen var inte på den nivån som vi vill spela fotboll. Svårt att sätta fingret på vad det var, men jag nöjer mig med att energinivån i våra aktioner inte var tillräckliga när det gällde fart och beslutsamhet.
MFF fick efter en skral inledning ett oväntat ledningsmål i starten av andra halvlek. Det var Andreas Vindheims första mål i allsvenskan.
– Målet var lite av en skänk från ovan, sa Magnus Pehrsson.
Om Malmö FF hissade segel precis vid målet, var det snart varning för kantring igen.
– Vi blev passiva och lät Örebro diktera villkoren fram till 1-1-målet.
Därefter skakade Magnus Pehrsson om i laget.
I den 67:e minuten byttes vänstermittfältaren Mattias Svanberg ut. In kom mittbacken Rasmus Bengtsson.
En rad platsbyten följde.
– Vi gjorde en förändring där vi spelade 3–4–3 eller 5-2–3, eller vad man nu vill kalla det. Jag tycker att vi tog tag i matchen och stängde Örebro. Ett beslut för att få ordning och reda, men vi skapade ändå för lite, sa Magnus Pehrsson.
Känslan för MFF-tränaren var att det skulle bli åtminstone en poäng.
– Men vi åkte på omställningen. Vi tog dåliga beslut, trots att vi var förberedda på Omohs snabbhet.
Magnus Pehrsson syftade på inhopparen Michael Omohs löpning som rullade upp hela MFF-försvaret och ledde fram till Nahir Besaras vinstmål på tilläggstid.
– Där gick vi bort oss, men vi kanske inte förtjänade mer, sa Magnus Pehrsson.
Läs alla artiklar om: Allsvenskan 2017: Örebro-MFF
Gå till toppen