Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kvalklara Crime City Rollers avslutade med förlust

London Rollergirls har inte förlorat i Europa på över elva år. Den sviten kunde heller inte Crime City Rollers bryta trots en stark insats.

Maja "Curly Håår" Nilsson i intervju efter fredagens segermatch.Bild: MATHILDA AHLBERG
WFTDA:s kval till det prestigefyllda Championships i Philadelphia i november avgjordes i Malmö i helgen. Redan i fredags lyckades Malmölaget Crime City Roller ta sig dit via seger över Helsinki Roller Derby.
På söndagen väntade en annan tuff uppgift för Malmölaget när man i en ny kvalkamp ställdes mot London Rollergirls som är obesegrade på europeisk mark och rankade sjua i världen. Matchen som gällde viktiga poäng inför seedningen i det kommande Championship lyckades dock inte Malmölaget vinna, 138–181.
Ändå var det ett fall framåt.
– Vi har aldrig tidigare varit så nära och vi känner att marginalerna mellan lagen blir mindre för varje gång vi möts. Att vi känner så är förstås väldigt peppigt för oss, säger lagkaptenen Maja "Curly Håår" Nilsson.
– Den första halvleken var superjämn idag, men i den andra tappade vi på grund av att de kunde gå ifrån när vi drog på oss en del utvisningar. Vi gjorde en bra match trots allt och jag är stolt.
Arrangemanget i Baltiska hallen har varit välbesökt och arrangören räknar med att man lockat närmare 6000 åskådare under de tre tävlingsdagarna.
– Betydelsen för oss är obeskrivlig. Vi har aldrig spelat inför så stor publik och aldrig tidigare fått den här uppmärksamheten, säger Maja Nilsson, som också fått god respons från helgens deltagande lag.
– De har varit mycket nöjda och många har sagt att det varit det bästa playoffet som de varit på och framför allt det med störst publik, vilket vi tycker är kul och gör att vi hoppas få arrangera det fler gånger.
Gå till toppen