Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Kultur

Hon gjorde rollfigurerna i ”Skam” levande i sociala medier

Under två år var Mari Magnus ett med Eva, Noora, Isak, Sana och de andra rollfigurerna i ”Skam”. Det krävdes total inlevelse för att skapa en trovärdig ton i chattar och på Instagram.
– När jag har varit helt fel på det så korrigerar de mig. Marlon Langeland som spelar Jonas skickade ett sms och sa ”Mari, du kan inte använda den emojin, den är helt mesig”.

Mari Magnus. Webbproducent för den norska dramaserien "Skam".Bild: Ingemar D Kristiansen
Vi lever i en polariserad värld. Debattklimatet är hätskt. Detta gäller även i Norge. De senaste veckorna har det varit stort hallå om dokumentärserien ”Faten tar valget”, en NRK-produktion som ska inspirera unga människor att rösta och hjälpa dem att bestämma sig för ett parti. Den 22-åriga huvudpersonen, Faten Mahdi Al-Hussaini, bär hijab. Inför seriestarten publicerade NRK en del i sociala medier för att locka tittare. Resultatet: 6000 arga klagomål till det norska public service-bolaget redan innan serien startade.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Läs alla artiklar om: Tv-serien Skam
Gå till toppen