MFF

Markus Rosenberg tog fram storsläggan

Guldfrossan tycks ha brutit ut. MFF sänktes av Örebro på tilläggstid. Lagkaptenen Markus Rosenberg tog fram storsläggan. ”En otroligt dålig insats. Dålig inställning, dålig taktik och dåligt utförande.”

MFF:s Markus Rosenberg deppar efter förlusten mot Örebro.Bild: JOHAN BERNSTRÖM
Dålig taktik, hade ni inte gjort hemläxan, rent taktiskt?
– Du kan märka alla ord. Jag har ingen förklaring till varför vi fallerar helt. I allt. Det är vad jag menar, sa Markus Rosenberg.
Länge såg det ut som om MFF skulle få med sig hem en poäng från Närke. Att Andreas Vindheims ledningsmål åtminstone skulle ge något. Men icke. På tilläggstid gjorde Nahir Besara Örebros vinstmål, 2–1.
– Vi förtjänade inte att ta poäng. Örebro förtjänade att vinna, sa Markus Rosenberg.
Ingen tvekan om att Örebro var spelförande i långa stycken av kampen. Blockerade passningsvägarna och erövrade ganska lätt tillbaka bollarna.
MFF hade ingen precision. Varken i markeringsarbetet eller i passningsspelet. Känslan var att Örebrospelarna sprang mer.
Kingsley Sarfo hade emellertid en frispark i ribbans underkant.
– Det är för att vi har individuell skicklighet. Som lag var vi mycket sämre än Örebro.
Markus Rosenberg var kanske inte rosenrasande, det handlade mer om en kontrollerad ilska.
– Jag är totalt tom efter en sån här match, sa han.
Markus Rosenberg var laddad med ett nytt kontrakt inför matchen, men förlusten i Örebro gav en bitter eftersmak.
Malmö FF:s guldförsprång krymper sakta men säkert. Före Örebrokampen var gapet till tvåan tio poäng. Men MFF är inne i en svag trend med en tagen poäng på de tre senaste matcherna.
– Det kvittar hur bra man är om det andra laget har en betydligt bättre inställning och vill vinna mer än vad vi vill, sa Markus Rosenberg.
MFF försökte kamma hem segern mot slutet, som laget har lyckats med så många gångar förut under säsongen, men åkte istället på en kontring.
– Även i sådana här matcher vill vi gå för det på slutet, trots att vi inte var bollförande eller det bättre laget mot Örebro.
Hade det varit bättre att packa ihop försvarsmässigt och sikta på en poäng?
– Ja, nu med facit i hand. Men jag tror att vi vinner mer på att gå för segrar. För normalt sett ska vi vara det bättre laget. Men nu underpresterade vi alla, sa Markus Rosenberg.
Guldfrossa? Ja, den kan grassera fritt om inte MFF vinner mot Hammarby nästa helg i Malmö.
– Det finns alltid risker om man räknar plus eller minus i tabellen. Men vi fokuserar på nästa match och siktar på att komma tillbaka i den fasen vi har varit i. Till det ”flowet” vi har haft under säsongen.
Markus Rosenberg lovade mer för egen räkning.
– Jag brukar vara stark i slutet av året. Och känner mig stark nu, sa han.
Läs alla artiklar om: Allsvenskan 2017: Örebro-MFF
Gå till toppen