Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Misstänkt anlagd brand mot tältdemonstration

Brandkåren från Jägersrostationen larmades 02.47 till en tältbrand vid flyktingdemonstrationen på Agnesfridsvägen i Malmö.

Bild: Patrick Persson
När brandstyrkan kom fram hade en väktare från Securitas släckt branden i en del av ett större plasttält som förstördes av elden.
– Först lät det på larmet som att det var de som bodde i tältet som hade råkat sätta eld på det men patruller på plats fick snabbt andra uppgifter, säger Mikael Lind, vakthavande befäl hos polisen.
Polisen kunde med hjälp av en tolk förhöra de män som varit i tältet när det stacks i brand. Männen uppgav att en eller flera personer satt fyr på tältet och sedan sprungit från platsen.
– Det kommer att skrivas en anmälan om mordbrand, säger Mikael Lind.
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Flera personer som befunnit sig i tältet när det antändes uppgav att de hade fått besvär av brandröken. En ambulans kallades till platsen och undersökte ett antal personer som fått i sig plaströken.
Väktaren berättar att han såg lågor från platsen och sprang över gatan med en större pulversläckare. Han kunde snabbt slå ner lågorna och hindra att branden spred sig till hela tältet.
Polisen vet inte vilket motiv som ligger bakom den misstänkta mordbranden.
Gå till toppen