FCR

Ombytta roller för Rosengårds danska landslagsstjärna

Ibland mittfältare, ibland forward. I seriefinalen mot Linköping får FC Rosengårds Sanne Troelsgaard högst troligen vikariera som högerback.

Allt talar för att FC Rosengårds Sanne Troelsgaard får en annorlunda roll i seriefinalen mot Linköping – som högerback.Bild: JOSEFINE LOFTENIUS
– Jag spelar nog lite mer defensivt än vanligt. Förhoppningsvis kan jag gå med i offensiven och göra något mål, säger Sanne Troelsgaard.
Av träningen att döma spelar du högerback?
– Det ser det ut som, men vi får se. Det viktigaste är att vi får tre poäng, säger Sanne Troelsgaard och menar att hon klarar av att spela på olika positioner.
Linköping har ett försprång på fyra poäng gentemot FC Rosengård inför eftermiddagens möte i Malmö.
– Vi måste vinna och behöver tre poäng. Vi ska ut och visa att det är vår hemmaplan.
Sanne Troelsgaard är mitt uppe i en medaljrik säsong.
Hon har ett färskt EM-silver från i somras med danska landslaget.
Dessutom var hon guldmakare i cupfinalen mot just Linköping med matchens enda mål.
– Det har varit en bra sommar för mig. Speciellt med landslaget, men även i cupen. Nu ska vi gå efter SM-guldet. Jag hoppas på mycket publik mot Linköping, säger Sanne Troelsgaard och fortsätter:
– Vi har haft en fin träningsvecka, vi vet att det är ett bra lag vi möter och vi ska vara redo från start.
Sanne Troelsgaard är även mitt uppe i en schism. Risken finns att de danska landslagsspelarna strejkar. Bråket mellan det danska förbundet (DBU) och spelarföreningen handlar om huruvida det ska råda ett anställningsförhållande när spelarna är iväg på landslagsuppdrag. Hittills har DBU sagt nej till den konstruktionen. Med ett sådant avtal i hamn hoppas de danska landslagspelarna på högre ersättningar och bättre faciliteter.
Det danska landslaget möter Nederländerna den 15 september. En vänskapsmatch i Horsens, där danskorna vill ta revansch för finalförlusten.
Därefter följer en VM-kvalmatch mot Ungern fyra dagar senare.
– De närmaste dagarna blir spännande. Under måndagen ska vi samlas på Jylland med landslaget, men om vi inte har något avtal blir det inget. Då spelar vi inte, säger Sanne Troelsgaard.
Hon har alltså många bollar i luften. Mycket att tänka på, men väljer att ta en sak i taget.
– För mig är det fullt fokus på Linköpingsmatchen. Landslaget får komma nästa vecka, säger Sanne Troelsgaard.
Läs alla artiklar om: Damallsvenskan 2017: FCR-Linköping
Gå till toppen