FCR

Seger ger inte upp jakten: ”Var säker på att sätta straffen”

Fyra poäng var på väg att bli sju, kunde blivit en, men är fortfarande fyra. – Vi ska ta varje match som en final och ta tre poäng. Gör de också det, så är det grattis till dem, sa Alexandra Riley efter 2-2 mellan Rosengård och Linköping.

Caroline Seger var minst sagt irriterad efter seriefinalen mot Linköping. Över egen straffmiss och domardramatik.
Rosengård dominerade spelet, men Linköping tog ledningen i första halvlek och hemmalaget missade kvitteringschansen på en straff som Caroline Seger slog utanför.
– Anja Mittag och Ella Masar är före mig, men ingen ville slå den. Jag var säker på att sätta den och får den inte ens på mål. Sånt gör ont, sa en bitter Caroline Seger.
Som stod med förbundets resväska utanför omklädningsrummet. Redan på måndagen väntar första landslagssamlingen med Peter Gerhardsson.
– Jag kan väl inte säga att jag är där riktigt än.
När Linköping gjorde 2-0 i början av andra halvlek, trodde nog de flesta att inte bara matchen utan hela allsvenskan var avgjord.
Men till slut fick FCR utdelning. Först en nick från Ella Masar McLeod och sedan gick chansingen hem att skicka upp mittbacken Glodis Perla Viggosdottir, som på frispark nickade in 2-2 i 88:e minuten.
– Vi kunde komma tillbaka. Det visar hur starka vi är. Vi har mycket skador och spelare på olika positioner, nya postioner. Jag är stolt att vi kämpat så hårt, sa Alie Riley.
– Vi skickar in många inlägg, inte minst jag, men det känns som vi saknar en liten bit. Men det är inte kört än. Vinner vi resten av matcherna kan vi ta hem pokalen. Vi ska kämpa för varje seger.
– Det är tajt och ingenting är klart. Den betyder inget om vi inte vinner våra matcher, det krävs bra prestationer, sa Linköpings Jonna Andersson.
Avståndet är alltså fortsatt fyra poäng till Linköpings fördel. Skulle det vara tre eller mindre inför sista omgången är upplösningen raffinerad.
Rosengård tar emot Hammarby på Gamla ip, medan Linköping bortaspelar sju kilometer därifrån mot LB07...
Läs alla artiklar om: Damallsvenskan 2017: FCR-Linköping
Gå till toppen