Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

19-årig lagkapten – Dragan brukar hitta rätt

Lugis Olivia Löfqvist var en snackis vid upptaktsträffen på Casinot i Malmö. 19 år gammal är hon för ung för att komma in och delta i förhandssnacket.

Lugis tränare Dragan Brljevic och Jenny Carlsson intervjuas under upptaktsträffen.Bild: LUDVIG THUNMAN
– Min magkänsla säger mig att jag har prickat rätt igen. Det har jag gjort i flera år, hon har allt som krävs, säger tränaren Dragan Brljevic.
Anna Lagerquist senast som växte fram till en nyckelspelare i landslaget, dessförinnan Clara Monti Danielsson, en stark profil i Lugihandbollen.
Nu blev det Jenny Carlsson som fick sköta spelarnas talan i ett lag som tippas trea efter Sävehof – nedputtat till rankingplats två, och mästarna H65 Höör. I förhandssnacket är det lagkaptenerna som bistår in tränare.
– Vi behöver mer ett lagspel, tycker Jenny Carlsson.
I våras blev det ut i semifinal mot H65. Och då fanns landslagsstjärnorna Anna Lagerquist och Hanna Blomstrand i laget. Nu är de proffs i Danmark.
– Det vore jätteroligt att få spela final. Men det är en bit dit, menar Jenny Carlsson.
Olivia Löfqvist kommer dock att leda laget på onsdag i Höör. Första gången som lagkapten i SHE. Dragan Brljevic brukar ha fingertoppskänsla i sina val.
– Kollektivet kommer att bli viktigare. Och attityden, säger Olivia Löfqvist i en bandad hälsning på storbildsskärmen.
Hon är inte det minsta orolig inför sin viktiga uppgift i laget. Inskolad som en viktig bricka i spelet i flera säsonger.
Lugitränaren Dragan Brljevic ville inte göra någon stor sak av att Olivia Löfqvist fick stanna hemma.
– Halva mitt lag är ju under 20 år...
Den här gången visste alla inblandade vad som gällde.
Värre var det för fem år sedan i Göteborg då Ystads IF skulle visa upp Gustav Thulin för handbollsfolket. Han hade tagit sig de 32 milen till Göteborg men släpptes av åldersskäl inte in. Han skulle fylla 20 senare på året.
Lugi ger fyra gånger pengarna som trea i de flesta konkurrenttipsen.
– Just nu inte lika bra som förra september. Men förhoppningsvis lika bra i april nästa år som i april förra säsongen, säger mångårige tränaren Dragan Brljevic klurigt.
Nyförvärvet Hannah Flodman ska bli den stora skytten.
– Vi kommer att spela mer klassisk 3–2–1. Vi har några unga tjejer redo att ta över Hannas och Annas roller. Kanske till och med på sikt bli bättre, tycker Brljevic.
Sara Olofsson är tillbaka i laget på onsdag och det betyder en hel del för stabiliteten,
– Det ska bli kul med en revansch. Det har vi väntat ett tag på, tycker Jenny Carlsson.
Gå till toppen