Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

MFF förlänger med 18-årige talangen

Teddy Bergqvist får förnyat lärlingskontrakt med Malmö FF till och med nästa säsong.

Teddy Bergqvist i kamp med AFC Eskilstunas Alexander Michell under i en träningsmatch i mars.Bild: LUDVIG THUNMAN
Teddy Bergqvist skrev på sitt första lärlingskontrakt med MFF inför säsongen 2016 och debuterade i allsvenskan i 4-2-segern mot Häcken i oktober.
– Teddy Bergqvist var ung när han kom upp i A-truppen och har haft en stadig utveckling sedan dess. Under utlåningen till Åtvidabergs FF har vi sett att han fått viktig erfarenhet och att han fortsatt att utvecklas. Han är en glad kille med mycket energi och är en spelare som vi tror på och hoppas kunna ta ytterligare steg under nästa år, säger sportchefen Daniel Andersson till mff.se.
Läs mer:MFF:s jättesatsning på egna spelare - flyttar upp sex talanger
Anfallaren har sedan i somras varit utlånad till Åtvidaberg i superettan. Där har han gjort nio matcher (fem starter) men ännu inget mål. Åtvidaberg är just nu jumbo i serien.
– Jag tycker att det här är rätt beslut för mig. Det har varit bra med utlåningen. Jag tror det är jätteviktigt att känna att man håller i 90 minuter på seniornivå. Jag vill gärna fortsätta min utveckling i MFF och försöka slå mig in i matchtruppen och få spela så mycket som möjligt, säger Teddy Bergqvist till mff.se.
Teddy Bergqvists nya avtal med Malmö FF sträcker sig till den 31 december 2018.
Läs alla artiklar om: Fotboll: MFF 11 september
Gå till toppen