Wimans blogg

MFF parkerar i tabellbotten och Bonke Innocent spelar i U21-laget igen

Tabellen för de tre senaste allsvenska omgångarna är inte det minsta smickrande för Malmö FF - serieledaren har dessutom tappat mot formsvaga lag.

Serieledningen krympte till sju poäng i och med Djurgården bortavann över Göteborg med 3-1, men frågan är vad de där sju poängen betyder här och nu. Givetvis en säkerhetsmarginal, men de tre senaste omgångarna avslöjar verkligen hur formsvagt MFF är.
Malmö FF har bara 0-poängarna Sirius och Halmstad bakom sig, delar placering med Jönköping.
Och vad som inte gör det hela mycket bättre är att MFF tagit en poäng på de tre senaste omgångarna mot formsvaga lag. Alla tre lagen finns på den nedre halvan av denna tre omgångar omfattande tabell. Alla tre lagen ligger precis före MFF och Jönköping.
Om och men ska man aldrig ta hänsyn till, men notera ändå att om Djurgården tagit tre välförtjänta poäng hemma mot MFF för en tid sedan och inte hade förlorat, hade skillnaden varit en poäng nu.
Om Djurgården går rent resten av säsongen, måste MFF på de åtta återstående matcherna vinna sex och får bara förlora två.
Och enligt mig spelar Djurgården allsvenskans absolut bästa fotboll just nu. Häcken finns där i hasorna, men Stockholmslaget ser så otroligt stabilt ut.
Djurgården hemmaspelar mot Örebro redan på lördag och kan ha tryckt ihop avståndet till fyra poäng tillfälligt då. Formstarka Häcken är nio poäng efter nu, möter Elfsborg på fredag och kan vara nere i sex för tillfället då.
Det råder väl inga tvivel om att MFF helt enkelt måste slå Hammarby på söndag nu.
Notera gärna att MFF har tunga hemmamatcher kvar mot Elfsborg, AIK och Häcken. Dessutom Norrköping borta. Men möter också de båda formsvagaste lagen Sirius och Halmstad.
***
På tisdag kl 15.00 möter MFF U21 IFK Göteborg på gamla Malmö stadion (Hyllie ip är vattensjuk). I den matchen kommer stjärnförvärvet (nåja, dyr var han i alla fall) Bonke Innocent på nytt att spela. Det blir hans andra match i MFF-tröjan, även den första var i U21. Då mot Kalmar och en halvlek var okej, det han spelade i andra var det inte. Även om hans roll är defensiv, borde man kunna förvänta sig att han går ut och dominerar nu efter en månads acklimatisering. Eller?
Fredrik Andersson, Dennis Hadzikadunic, Pavle Vagic och Samuel Adrian kommer också att spela från A-truppen. Det kan eventuellt bli någon ytterligare.
***
Aningen överraskande förlängs även Teddy Bergqvists lärlingskontrakt. Räknar jag rätt är MFF uppe i nio lärlingar nu och så fort jag får möjligheten ska jag fråga sportchefen Daniel Andersson vad som är planen. För en sådan måste det finnas. Alla kan omöjligt träna med A-truppen till vardags.
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Läs alla artiklar om: Fotboll: MFF 11 september
Gå till toppen