Dygnet runt

NGBG nöjda med arbetssegern – trots regn och hissproblem

Årets NGBG-festival blev en ren arbetsseger, enligt arrangörerna. Det inledande regnet gjorde festivalen svårarbetad, men på kvällen dök partypubliken upp med uppehållsvädret. Trots att en trilskande hiss gjorde att en scen tvingade ställa in.

På lördagskvällen hade regnvädret dragit förbi och NGBG-publiken kunde se på uppträdanden utan att behöva regnskydd.Bild: Camilla Sylvan
Festivalen NBGB på Norra Grängesbergsgatan i Malmö hade förra året sommarvärme och 5000 besökare, men i år drog ett kraftfullt regn in över festivalen under eftermiddagen.
– I det vädret hade jag säkert hellre suttit hemma och kollat på Netflix, men jag är så imponerad av de krafter som gjorde att vi ändå kunde genomföra detta, säger festivalkoordinatorn Nicklas Johansson.
Några ungefärliga publiksiffror har han inte.
– Jag har inte hunnit göra någon sammanställning. Allt var så mycket enklare förra året. Men de jag har pratat med på musikscenerna säger att de upplever att de på kvällen hade mer publik framför sina scener i år jämfört med i fjor, säger Nicklas Johansson.
– På eftermiddagen blev det en annan karaktär på festivalen. Förra året hade vi flanörer som promenerade genom området i det fina vädret, men i år var det små fickor av publik under tälttaken. Och om det i fjor var mer familjärt och loungigt, så var det i år partypubliken som verkligen tog sig hit och det gjorde det lite mer partyintensivt, säger Nicklas Johansson och berättar att det resulterat i tre polisingripanden på grund av fylleri. Men det var en mer teknisk fråga som ställde till det ännu mer.
När Deng Deng Hifi skulle få ner sina stora högtalare och utrustning från sin replokal så visade det sig att varuhissen var sönder. Så den två ton tunga utrustningen kunde inte flyttas ut och till slut tvingades de helt ställa in sin medverkan på festivalen.
Problemen till trots ser Nicklas Johansson fram emot en fortsättning.
– Som projekt är det här så jäkla roligt och lärorikt även för mig. Så jag kommer absolut att vilja fortsätta, för det finns så mycket kvar att göra. Men det här är ju inget soloprojekt och jag hoppas att aktörerna ska bli ännu mer självgående så att jag så småningom kan släppa dem helt fria att göra festivalen själva, säger Nicklas Johansson.
Håll koll på Malmös nöjesliv – följ Dygnet Runt på Facebook
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen