Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rosengardten återvänder med tidsresande klassdrama

För femton år sedan lämnade han Malmö bakom sig, men nu är Martin Rosengardten tillbaka för att sätta upp ”Det svarta vattnet” på Malmö stadsteater. Och snart väntar en sorts återförening med några av hans gamla The Ark-bandkamrater.

Ensemblen i "Det svarta vattnet" utgörs av (från vänster) Karin Lithman, Josefin Iziamo, Jasser Hetait, Johannes Wanselow, Magdalena Eshaya och i förgrunden Ossi Niskala. Dessutom ingår Erik Olsson och Sandra Stojiljkovic.Bild: Emmalisa Pauly
Det är en sorts hemkomst för Martin Rosengardten. 2001 avslutade han skådespelarstudierna på Teaterhögskolan i Malmö och då hade han Josefin Peterson (idag Iziamo) i sin klass. I klassen under gick Karin Lithman och i klassen över hade Erik Olsson gått. Nu tillhör de andra tre Malmö stadsteaters fasta ensemble och ska under Martin Rosengardtens ledning göra den tyske dramatikern Roland Schimmelpfennigs hyllade ”Det svarta vattnet” med premiär på fredag.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen