Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Vellinge

Nya skolan i Hököpinge till salu för 16 miljoner

Sugen på att köpa en sekelskiftesskola med vinkällare och spa? Nu kan den bli din. Nya skolan i Hököpinge till salu för 16 miljoner.

Nya skolan i Hököpinge.Bild: Erik Olsson Fastighetsförmedling
Skolan byggdes 1908 under sockerbrukets storhetstid och var i bruk fram till 1960-talet. Under åren 2004-2010 blev fastigheten, som omfattar tio rum, totalrenoverad med ett tillhörande poolhus och anslutande spa.
Boarean är sammanlagt på 493 kvadratmeter med en tillhörande privat park på närmare 2 500 kvadratmeter.
– Det är unikt hus. Inte likt något annat jag har sett tidigare, och jag har ändå varit mäklare i tolv år, säger Anders Thulin och berättar att vissa spår från skoltiden finns bevarade.
– Det finns en del originalgolv kvar och köket är en gammal ombyggd slöjdsal.
Köket, i den före detta slöjdsalen på skolan, har bevarats med stora halvrunda fönsterpartier.Bild: Erik Olsson Fastighetsförmedling
Nya skolan ligger ute till försäljning som privatbostad, men Anders Thulin menar att huset skulle kunna användas till något helt annat.
– Det finns många möjligheter. Det är så pass stort att man skulle kunna göra om det till konferenscenter eller hotell. Vi har redan flera intressenter.
Mer nyheter från Vellinge hittar du på Här i Vellinge.
Gå till toppen