Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Kävlinge

Turistbyrå stängs och ersätts av "Info Points"

Den sista september stänger Turistbyrån som ligger i Center Syd. Den ersätts av sex obemannade turistserviceplatser.

För fyra år sedan invigdes Kävlinges turistbyrå av kommunalrådet Pia Almström (M) på handelsområdet Center Syd i Löddeköpinge. Den sista september stänger den och ersätts av en obemannad "Info Point", även kallad turistserviceplats.
– Vi lägger inte ner, vi omformulerar oss, säger säger Mats Rosén som är turist- och näringslivschef i Kävlinge kommun.
Det kommer att finnas ytterligare fem turistserviceplatser finnas i kommunen. Det blir på platser som besöks av många: Vikingatider i Löddeköpinge, Treewalker i Ålstorp, Kävlinge Golfklubb, Barsebäcks kraft infocenter och Barsebäck Resort.
"Vi flyttar ut turistinformationen till de platser där besökarna befinner sig, säger Mats Rosén som är turist- och näringslivschef i Kävlinge kommun.Bild: Peter Sjöberg
– På en Info Point finns broschyrer och kartor för kommunen och närområdet. De som arbetar på de här platserna är ofta duktiga på närområdet och kan rekommendera andra besöksmål, säger Mats Rosén.
Han menar att omformuleringen är ett anpassning till dagens resandevanor. Kävlinge kommun kommer nu att satsa mer på digital marknadsföring.
– Få har turistbyrån som första mål på sin resa. I dag läser man ofta in sig i förväg. Vi behöver bli bättre på det digitala, det är där vi ska satsa våra resurser, Kävlinges attraktioner ska finnas med på Tripadvisor och liknande forum, säger han.
Info Point på Vikingatider är redan på plats.Bild: Kävlinge kommun
Gå till toppen