Kävlinge

Ungdomar i Kävlinge kan få höstlovsjobb

Nu går det att söka höstlovsjobb i Kävlinge. Det är elever i årskurs 9 som kan söka feriearbete inom hemvården och omsorgen.

Det är sjunde året som Kävlinge kommun erbjuder feriearbete under höstlovet.
– Jag tror vi är ganska ensamma om detta. Syftet är att marknadsföra yrket och vi har väldigt goda erfarenheter, säger Lilian Gullberg som är utbildningssamordnare.
Feriejobbet är på vardagar under höstlovet i vecka 44 och är avlönat enligt avtal. Det vänder sig enbart till ungdomar i årskurs 9 som står inför sitt gymnasieval.
– Om de är lite osäkra på vad de ska söka för utbildning så får de här en chans att prova på vårdyrket. En del säger att de vill tjäna pengar, de är välkomna de med, säger Lilian Gullberg.
Arbetet som ungdomarna får utföra handlar framför allt om social samvaro. Det kan vara att läsa tidningen, lägga pussel eller promenera med äldre eller funktionsnedsatta, alltid i sällskap av en handledare.
– Vi har gjort utvärderingar och ungdomarna är väldigt nöjda och har tyckt det var roligt. De har fått en annan och positivare bild av vård och omsorg än de hade tidigare och vi ser att en del av dem söker sommarjobb hos oss sedan, säger Lilian Gullberg.
De kommer att ta in 10-12 ungdomar beroende på hur många som söker. Den 25 september är sista ansökningsdag för höstlovsjobbet.
Här kan du läsa mer om feriearbetet.
Gå till toppen