Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bilist mötte häst som skenade mot trafiken på väg 11

Carla Andréasson kom körandes på väg 11 mot Staffanstorp när hon mötte något hon knappast väntade sig – en häst som skenade mot trafiken. ”Den kom galopperande i full fart”, säger hon.

Bild: Carla Andréasson
Det var strax innan klockan 13 på tisdagen som Carla Andreasson passerade väg 11 mellan Kyrkheddinge och Dalby. Då kom plötsligt en häst skenande mot henne.
– Jag blev jätteförvånad, det var ju inte precis något jag väntade mig, säger hon.
– Jag är egentligen ganska van. Jag bor i Sjöbo så när jag kör i skymningen brukar jag kunna stöta på vilt, rådjur och så. Men inte något så stort som en häst.
Hon körde åt sidan och stannade intill vägkanten medan hästen sprang vidare på i ritning mot Dalby.
– Han som körde bilen bakom mig gick ur och ställde sig för att försöka locka till sig den, han var nog lite mer hästvan än jag är, säger hon.
– Den kommer säkert från någon gård i närheten, det finns ju en del i närheten där.
På polisen har man endast fått in ett larm om en häst på vägen mellan Kyrkheddinge och Dalby.
– Vi har informerat Trafikverket men vi har inte åkt ut och det har inte hänt någon olycka, säger Anna Göransson vid polisens ledningscentral.
Gå till toppen