Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dokumentärfoto går som en röd tråd genom årets festival

Landskrona, t o m 17/9.

Fotograferna Carlos Ayesta och Guillaume Bression var snabbt på plats efter katastrofen vid Fukushima. Förutom att dokumetera förödelsen av jordbävningen och tsunamin lät de människor som tidigare hade bott i området återvända till de ställen som var en del av deras vardag innan katastrofen.Bild: Carlos Ayesta & Guillaume Bression
Att en stor stillbild från onlinespelet ”World of Warcraft” visas på en fotofestival är kanske ett ovälkommet tecken i tiden för purister. Men David Magnusson, en av fyra mastersstudenter från Akademin Valand som ställer ut, intresserar sig inte för gamingkultur. ”This too shall pass” handlar om Yashar; som trettonårig pojke i Iran lyckades han med en svår manöver i spelet, och kunde senare sälja sin karaktär för att finansiera flykten från hemlandet. Berättelsen förmedlas via ljudspår, text, och små detaljfotografier. Det här självreflekterande arbetssättet, där man söker sig utanför ramarna för konventionellt dokumentärfoto, är en röd tråd när Landskrona fotofestival femårsjubilerar.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen