MFF

Max Wiman: Innocent syntes mer - men mycket var alibipass i sidled

Men nio rena bollvinster kunde bokföras på hans konto i U21-matchen.

– Ett klart steg framåt jämfört med när han spelade U21 mot Kalmar. Det är sällan man ser en mittfältare bara gå in med kroppen och ta bollen från motståndaren. Den delen var briljant i dag, sa dagens MFF U21-coach Jens Fjellström.
MFF besegrade Göteborg med 3-0 och sanningen är nog den att man snarare kommer ihåg matchen för tre snygga mål än Bonke Innocents påverkan i spelet. Lite hårt uttryckt.
– Han mår väldigt bra av att spela de här matcherna för att komma in i det. Man ser att det är ett tag sedan han spelade 90 minuter, menade Jens Fjellström. Om vi har spelare som går fyra-fem veckor utan matchning, så spelar det ingen roll vem det är - det ser ringrostigt ut.
Norska ligan slutade i maj och det är ju förvisso ett bra tag sedan. I MFF har det blivit några träningsveckor, men bara två U21-matcher. Magnus Pehrsson har inte sett honom som mogen än i A-laget.
Och det är nog med viss förvåning som de flesta följer honom fortfarande, nyförvärvet från norska Lilleström.
I passningsspelet hade han mycket boll - framför allt i början - men det handlade om väldigt mycket alibipassningar bakåt och i sidled.
– Vi ska jobba med att få honom att spela mer framåt, sa Jens Fjellström diplomatiskt.
Bonke Innocent spelar väldigt mycket i samma tempo. Skickar ofta bollen vidare på ett tillslag, löper inte alls i djupled själv utan söker bara ny position runt mittcirkeln. Spelmässigt är omställnignen förmodligen stor från kontringslaget Lilleström.
– Vi jobbar en del med växlar. Vill ha ner central mittfältare som en ytterback i speluppbyggnad. Det tar nog tid innan det känns naturligt för honom. Därför är det bra med en match där man kan identifiera utvecklingsmöjligheter, sa Jens Fjellström.
Försvarsmässigt fanns bollvinsterna som ett klart plus, men här sker också många löpningar nästan joggande, lite alibi över dem här också. Han ser inte ut att ha tempo i kroppen och såg också ut att tröttna ganska rejält.
– Jag gläds mer åt det han visade än jag är bekymrad över framtiden. Det var ett steg framåt, sa Jens Fjellström.
Bonke Innocent spelade alla 90 minuterna och det visar förmodligen på sitt sätt också att han är en bit från att kvalificera sig för rejält med minuter i A-laget, som ju har match redan på söndag.
Övriga A-truppspelares insats summerade Jens Fjellström så här:
– Dennis Hadzikadunic växte med matchen, tog lite mycket tid i början med boll, men är alltid bra bakåt. Fredrik Andersson är stabil i målet, styr och snackar. Pavle Vagic hade lite svårt att komma rätt i dag. Samuel Adrian var en del av det som gör att vänsterkanten fungerar så fint.
Här showade Laorent Shabani, kvick och trygg med bollen. Kanske lite för trygg ibland, den måste också släppas vidare. Men han tog sig förbi gång på gång på ett imponerande sätt.
Alla målen kom under slutkvarten och var riktigt fina och vackra fotbollsprestationer. 1-0 och 3-0 var nästan identiska omställningsmål av Kevin Harletun båda två, 2-0 dunkade Max Olsson in efter ett snabbt anfall med snabba passningar, den sista ett inlägg från höger till Olsson.
Apropå Olsson, så coachades Göteborgs U21-lag av en gammal MFF-bekanting.
Thomas Olsson.
Gå till toppen