Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Skåne

Knivbeväpnad rånare slog sönder fönster på pizzeria – sköts i benet av polis

En knivbeväpnad man i Trelleborg har skjutits av polis och förts med ambulans till sjukhus.

Bild: Johan Nilsson/TT
Larmet om en knivbeväpnad man kom in till polisen vid 10:53 på tisdagsförmiddagen.
– Vi har en uppringare som berättar att det är en knivbeväpnad man som håller på med skadegörelse på en pizzeria i Trelleborg. Han ska bland annat ha slagit sönder fönster på pizzerian, säger Anna Göransson, pressinformatör vid polisens ledningscentral.
Mannen ska ha rånat pizzerian på en mindre summa kontanter. Sedan rörde han sig till en närliggande park och därefter till Stortorget där polisen påträffade honom – fortfarande med kniven i handen.
– Polis påträffar honom på Stortorget och avlossar ett varningsskott för att få honom att släppa kniven. Men det fick inte önskad effekt och han sköts sedan i benet av en polis, säger Anna Göransson.
Mannen har förts till sjukhus i ambulans. Skadeläget är inledningsvis oklart. Ingen annan person ska ha skadats vid händelsen – men en person som befann sig på pizzerian ska ha hamnat i chock och därför förts till sjukhus.
Mannen greps på platsen – men exakt vilka brott han misstänks för är ännu inte klart.
– Vi rubricerar det som väpnat rån och skadegörelse men det kommer säkert bli fler brottsrubriceringar, säger Anna Göransson.
Texten uppdateras.
Gå till toppen