Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Redhawks

Redhawkstränaren förlänger till 2020

Peter Andersson och Malmö Redhawks bygger ut sin relation. Tränarens nya avtal varar till våren 2020. Målet är att vinna SM-guld.

Malmö Redhawks tränare Peter AnderssonBild: MAGNUS LEJHALL
- Jag känner att vi är på rätt väg. Ambitionen är att vi ska vinna, men sedan får vi se när vi är mogna för det. Det tar tid, men det gäller att ha kontinuitet. Jag tror på framtiden i Malmö, säger han.
Peter Anderssons ursprungliga kontrakt gick ut våren 2018. Det nya gäller alltså till 2020.
För ett par veckor sedan träffade Peter Andersson styrelseordföranden Mats Larsson och Patrik Sylvegård, vd och sportchef.
– Då berättade de vilka visioner som finns: om hur man ser på hockeyn i Malmö de närmaste åren. Det stämde väl överens med var jag själv är i min tränarkarriär, säger Peter Andersson.
Att Redhawks förlänger avtalet med Peter Andersson kommer inte som en överraskning. I mitten av augusti var sportchefen och vd:n Patrik Sylvegård väldigt tydlig med sin ambition.
Utan att sticka ut hakan skulle jag vilja ha klart det här under hösten, sa Patrik Sylvegård då i Sydsvenskan.
Det blev redan i september.
– Beslutet var ganska lätt. Jag har haft ett kul första år och jag trivs med människorna jag jobbar med. Spelarna är jättehärliga killar som tävlar och kör. Vill att Malmö ska bli bättre, säger Peter Andersson
Då förlänger även dina assisterande tränare, Martin Filander och Jesper Mattsson, snart sina kontrakt?
– Det är inte min sak. Men det hoppas jag, säger Peter Andersson.
Läs alla artiklar om: Ishockey: SHL 2017/2018
Gå till toppen