Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Tre bilar förstörda i misstänkt sprängattentat i Landskrona

Strax före klockan 23.00 larmades polis till bostadsområdet Silverängen av flera boende i området som hört en kraftig detonation. Tre personbilar med sprängskador hittades på en parkeringsplats vid Pilängsrundeln.

Tre personbilar har omfattande skador efter ett misstänkt sprängattentat strax före klockan 23.00 på tisdagskvällen i Landskrona.
– Vi har spärrat av ett stort område runt bilarna och inväntar just nu Nationella Bombskyddet som är på väg, säger Rickard Lundqvist, presstalesman vid Polisområde Syd.
Det är i nuläget oklart vad exakt som har hänt, men enligt Rickard Lundqvist behöver polisens bombspecialister gå in med specialutrustning och försäkra sig om att det inte finns fler farliga föremål på platsen.
– Vi utgår från att den kraftiga smällen har samband med bilarnas skador. Just nu jobbar vi med att identifiera de skadade bilarnas ägare för att eventuellt hitta ett orsakssamband, säger Rickard Lundqvist till Sydsvenskan vid midnatt natten till onsdag.
Vid 01.40 var Nationella Bombskyddet klara på platsen och efter det hade polisens tekniker kunnat genomföra sin undersökning.
– De är klara på plats och nu återstår det att fordonen ska bärgas för ytterligare undersökning, säger Hans Nilsson, vakthavande befäl polisregion Syd.
Polisen rubricerar händelsen som grov skadegörelse.
Gå till toppen