MFF

Utan Christiansen vinner inte MFF - kan vara tillbaka mot Hammarby

Anders Christiansen bör kunna vara tilbaka i Malmö FF:s lag mot Hammarby på söndag. ”Jag hoppas jag är redo”, sa den danske mittfältaren efter tisdagens träning.

Anders Christiansen.Bild: ANDREAS SANDSTRÖM
Det var bara en liten skara spelare som var ute och körde under Olof Perssons ledning på plan sju. Därför kände Anders Christiansen att det inte var ett test fullt ut.
– Det är svårt att säga när vi är så få. Vi får se i morgon om det blir mer träning då, men det känns bra nu efteråt. Kan jag träna för fullt hela veckan, kan jag spela på söndag.
För Malmö FF är det om inte nödvändigt, så en väldigt viktig förutsättning för att vinna.
Vid fem tillfällen i år har Christiansen varit helt borta eller inte startat i allsvenskan. Resultaten talar ett gemensamt språk: Göteborg-MFF 1-1, Hammarby-MFF 1-1, Kalmar-MFF 0-0, MFF-Sirius 3-3, Örebro-MFF 2-1.
De matcher han inte startat, har MFF inte vunnit.
– Det är bara en tillfällighet tror jag, sa Anders Christiansen själv. Det är inte mitt fokus. Jag hoppas att vi alltid vinner.
Men han erkänner att det känts av att segermaskinen hackat den senaste tiden.
– Vi har inte varit nöjda med oss själv. Det är alltid lätt att stå utanför, då kan man vara nog så klok. Men vi ska hitta tillbaka på rätt spår. Oavsett om vi är sju poäng före eller efter ska vi göra bättre prestationer än den senaste tiden.
Djurgården knappade in nu - börjar ni darra?
– Vi står i en bra position. Men allsvenskan är som ett maraton. Slutar man springa sista hundra meterna, hjälper det inte om man sprungit 42 kilometer tidigare. Vi ska göra resten färdigt och det börjar på söndag, förklarade Anders Christiansen bestämt.
Det var i cupmatchen mot Trollhättan fick Christiansen gå ut med känningar i låret. Han försökte mot Göteborg, men fick bryta redan efter elva minuter. En mindre blödning låg bakom att det fick bli rehabträning.
Du fick ju känningar två matcher i rad, finns det en risk att du tänker på det?– Om jag hade spelat mot Örebro hade jag nog haft det. Men nu fick jag köra med Ben Rosén tre-fyra dagar i stället, så nu är jag inte orolig.Anders Christiansen missade en del av hösten och hela försäsongen på grund av en svår muskelskada just i låret. Det var för övrigt därför han bara hoppade in i premiären mot Göteborg.– Lyckligtvis var den skadan i andra benet. Hade det varit samma jag fått känningar i nu, hade jag nog börjat tänka, konstaterade Anders Christiansen.
Läs alla artiklar om: Fotboll: MFF 12 september
Gå till toppen