Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Zlatans nya satsning på eldsjälar: ”Mitt hjärta finns för alltid i svensk fotboll”

Zlatan Ibrahimovic vill lyfta de som sliter för sporten i det tysta. Därför lanserar han stipendiumet "Number 10" som ska lyfta svensk fotboll internationellt. ”Mitt hjärta finns för alltid i svensk fotboll”, säger Zlatan Ibrahimovic.

Zlatan Ibrahimovic under sitt besök i Göteborg igår.Bild: MICHAEL ERICHSEN
Igår var Zlatan Ibrahimovic och besökte Volvos fabriker i Torslanda strax utanför Göteborg. Där passade han bland annat på att ge en kort men kärnfull skadeuppdatering.
- Knät är på god väg, när jag kommer tillbaka kommer hela världen veta det, sa han under en scenintervju.
Läs också Zlatan jobbar på en ny dokumentär – ska sändas i SVT
Nu berättar Zlatan Ibrahimovic att han tillsammans med bilmärket och Svenska fotbollförbundet instiftar ett stipendium: "Number 10".
”För att lyfta och hylla de personer som viger sin fritid och sina hjärtan för svensk fotboll”, lyder förklaringen i pressmeddelandet.
- Mitt hjärta finns för alltid i svensk fotboll. Antingen är man med och hjälper till på plan, eller så får man hjälpa till på andra sätt. Det är en självklarhet för mig att göra vad jag kan för Sverige och fotbollen. Nu ska vi hitta en första nummer 10 att passa tröjan till, säger Zlatan Ibrahimovic, som avslutade sin landslagskarriär efter EM 2016, i pressmeddelandet.
Syftet med stipendiet är att det svenska landslaget ska kunna nå framgångar internationellet. Pengarna kan gå till en spelare, ledare eller en föreningen som agerat föredöme under året.
Läs också Zlatan med i Uniteds trupp till Champions League i höst
Stipendiet - som kommer symboliseras av en landslagströja med nummer 10 på ryggen - att delas ut för första gången den 20 november på Fotbollsgalan i Globen.
Det blir Zlatan Ibrahimovic själv som ger priset till vinnaren, skriver Fotbollskanalen.
- Svenska Fotbollförbundet är väldigt glada att Zlatan och Volvo Cars tar det här initiativet. Vi vet att det finns en mängd människor runt om i landet som i med- och motgång gör sitt yttersta för svensk fotboll. Jag är väldigt nyfiken på vem som kommer att få den första tröjan, säger Håkan Sjöstrand, generalsekreterare Svenska Fotbollförbundet.
Gå till toppen