Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Hett derby direkt i premiären – "50/50 i alla våra matcher"

Handbollssäsongen startar som den förra slutade för Lugi – med ett hett Skånederby mot H65 i Höör. – Som vi har längtat efter detta, säger Lugis färska lagkapten Olivia Löfqvist.

Depp i Lugi efter förlusten i den fjärde SM-semifinalen mot H65 på bortaplan i Höör i maj.
Serietvåan Lugi var favorit i vårens SM-semifinalserie mellan lagen och hade 1–0 i matcher, men tappade sedan tre raka och finalplatsen, där H65 Höör skrällde i Malmö arena med SM-guld i mötet med suveräna Sävehof.
– Svårt att smälta när vi tappade en tiomålsledning i andra matchen, lite lättare när H65 sedan vann SM-finalen, säger mittnian Jenny Carlson.
Nu är Lugi plötsligt underdog på pappret mot favorittippade H65 Höör, men Lugitränaren Dragan Brljevic ser det inte så.
– Det är 50/50 i alla matcher mellan oss, oavsett var vi spelar, konstaterar han.
Lugi har tappat landslagsspelarna Anna Lagerquist och Hanna Blomstrand, men även H65 har mist tongivande spelare som Cassandra Tollbring och målvakten Jessica Ryde.
– Sävehof och Skuru har också tappat sin förstamålvakt, konstaterar Dragan Brljevic, som dock inte gör sig några illusioner om att Lugi ska gå som tåget i höst.
– Vi är inte lika bra som vi var i september förra året, men siktar på att vara ännu bättre i april nästa år än vad vi var i april i år.
Läs alla artiklar om: Handboll: SHE 2017/2018
Gå till toppen