Zlatan

Mourinho: ”Zlatan ska inte göra galna saker”

En hel fotbollsvärld väntar på Zlatan Ibrahimovics comeback i Manchester United. Tränaren José Mourinho gör det också – men han vill inte att det ska gå för snabbt. ”Vi behöver honom, vi väntar på på honom, men han ska ta det lugnt”, sa Mourinho till Viasat.

José Mourinho och Zlatan Ibrahimovic.
Zlatan Ibrahimovics sommar har varit lång.
I slutet av april skadade han sig svårt i Europa League-matchen mot Anderlecht. Ända sedan dess har Zlatan arbetat hårt för att komma tillbaka efter knäskadan.
Den svenske superstjärnan har ju skrivit på ett nytt kontrakt för Manchester United och många hoppas att han ska vara tillbaka före nyår.
En som inte vill att det ska gå för fort är Uniteds tränare José Mourinho.
– Vi behöver honom. Vi väntar på honom. Vi har tålamod och han måste också ha tålamod. Han måste inte vara känslosam, han måste inte försöka göra galna saker för att komma tillbaka snabbare. Han ska ta det lugnt. Steg för steg, förklarade Mourinho till Viasat.
Tidigare i veckan gästade Zlatan Ibrahimovic Volvofabriken i Torslanda och då förklarade han:
– Knät är nästan bra. Jag vill att alla ska ha tålamod. När jag kommer tillbaka så kommer världen få veta det, sade Ibrahimovic från en scen utanför fabriken.
– Ge mig ett par år till där jag ska köra för hela världen. Fortsätt stötta mig, ha tålamod och så kommer jag tillbaka starkare än någonsin, förklarade Zlatan Ibrahimovic.
Läs mer:Zlatans nya satsning på eldsjälar: ”Mitt hjärta finns för alltid i svensk fotboll”
Läs mer:Zlatan jobbar på en ny dokumentär – ska sändas i SVT
Läs alla artiklar om: Fotboll: Champions League 2017/18
Gå till toppen