Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

Livet leker för MFF-talangen i Trelleborg

Stortalangen och den utlånade MFF-spelaren Erik Andersson har fått nytt syre i ett allsvenskt jagande Trelleborg. ”Efter sommaren har jag kommit tillbaka till formen som jag hade innan jag skadade mig”, säger han.

Erik Andersson.
Hösten 2012 gjorde en 15-årig Erik Andersson mål i sin superettandebut med Landskrona Bois och två säsonger senare skrev han på för Malmö FF.
Nu är innermittfältaren, som har beskrivits som en supertalang, 20 år och väntar alltjämt på sin allsvenska debut, men trots det leker fotbollslivet. Andersson är utlånad till Trelleborgs FF som parkerar på en allsvensk kvalplats och i måndagens 2–0-seger mot Gais gjorde Andersson 1–0-målet.
– Vi har kommit in i ett bra stim och känns stabila. Även om vi inte har spelat bra i alla matcher efter sommaren har vi ofta fått med oss tre poäng, sånt kan avgöra i slutändan, säger Andersson.
Andersson, som har Landskronaklubben Wormo som moderklubb, har gjort tre mål och två assist på 16 superettanmatcher (varav åtta från start) i år. Formkurvan pekar uppåt, men vägen till nuet har varit brokig. För drygt ett år sedan drabbades han av en korsbandsskada och säsongen med Trelleborg, som han även i fjol var utlånad till, blev förstörd.
– I år var jag inte spelklar förrän i omgång sju, tror jag. Då hade jag långt kvar både fysiskt och fotbollsmässigt, men Patrick (Winqvist, tränaren) och Trelleborg har skött det väldigt bra. De har slussat in mig lugnt och sakta och låtit mig komma tillbaka i lugn och ro. Efter sommaren har jag kommit tillbaka till formen som jag hade innan jag skadade mig, säger han.
Andersson har stundtals varit riktigt bra i ett starkt Trelleborg och kan visa upp ett målregister. I fjol hann han med fyra assist på 16 superettanmatcher, men gjorde inget mål.
– Det har varit bättre än förra året, men jag vet egentligen inte vad jag har blivit bättre på. Mentalt sett kan man säga att jag har kommit starkare ur en så lång skadeperiod, säger han.
Anderssons kontrakt med Malmö FF går ut efter nästa säsong.
– Nu är det bara fokus på matcherna som är kvar med Trelleborg. Vi får se vad som händer sen, så länge jag är kontrakterad och det känns bra vill jag absolut spela i Malmö, säger han.
Läs alla artiklar om: Fotboll: MFF 12 september
Gå till toppen