Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

Oskyldigt inlåst i 13 år — nu talar Kaj Linna på Studentafton

Kaj Linna dömdes till livstids fängelse för mord och satt inlåst i 13 år innan han friades i högsta domstolen i juni i år. Den 26 september gästar han Studentafton i Lund.

I juni släpptes Kaj Linna fri efter 13 år i fängelse.Bild: Suvad Mrkonjic
Fallet räknas som en av de stora svenska rättsskandalerna. Efter att en man mördats på en gård i Kalamark 2004 greps Kaj Linna. Han dömdes för mord i både tingsrätt och hovrätt.
2016 gjorde den grävande podden "Spår" en intervju där ett av huvudvittnena som tog tillbaka sitt vittnesmål. Det ledde till att Högsta domstolen beviljade resning och i juni i år friades Kaj Linna efter 13 år. Han är den person som suttit längst tid i svenskt fängelse och sedan blivit friad.
Den 26 september kommer Kaj Linna till Studentafton som hålls i stora salen på Grand hotell. Kaj Linna själv kommer att tala innan det blir panelsamtal med bland annat Sverker Jönsson, lektor i straffrätt vid Lunds universitet. Studentafton avslutas som vanligt med en öppen frågestund.
Läs alla artiklar om: Fallet Kaj Linna
Gå till toppen