Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Stort intresse för nya pop och rock–kören i Staffanstorp: "Alla kan sjunga"

Lust och glädje framför talang och prestation. Med dessa ledord kickade körledaren Sara Söderström igång höstterminen för nystartade pop och rock–kören i Staffanstorp. I december planerar hon för första konserten.

– Det finns inga hinder, alla kan lära sig sjunga. Det handlar om att hitta glädjen och lusten, säger Sara Söderström, körledare för nystartade pop och rock–kören Joyvoice Staffanstorp.
Och det sjuder av sångglädje i Staffanstorp. 125 personer dök upp på första repetitionen på Navet på Mellanvångsskolan i förra veckan.
Sara Söderström är körledare för Joyvoice Staffanstorp.Bild: Peter Sjöberg
– Det är fantastiskt roligt. Alla var överraskade över att det kom så många. Vi trodde att det skulle komma 30-40 personer, säger Sara Söderström.
– De var väldigt duktiga, det lät väldigt bra för att vara första repetitionen. Det märks att det är många som har körvana sedan tidigare.
Varje onsdag ska kören repetera. Och det med hjälp av en körledare med internationell erfarenhet. Sara Söderström leder och tävlar också med kören Malmö Limelight Chorus som är nordiska mästare i barbershopgrenen small chorus. I höst har de kvalificerat sig för VM i Las Vegas.
– Jag tänkte att jag ville ha en motvikt till allt tävlande i Malmö och kunna fokusera på glädjen och lusten att sjunga ut, säger hon.
– Joyvoice ska vara en plats för alla. Det är viktigt att känna gemenskap och jag tror att alla har ett behov av att vara en del av något större. Det ger en mer avslappnad inställning till musiken.
Hon kommer dock att erbjuda extra kurser utanför repetitionstid till de medlemmar som vill lära sig mer.
Sara Söderström är uppvuxen i Staffanstorp och jobbar som lärare på Stanstorpsskolan. Parallellt med det utbildar hon sig till sångcoach. På sikt är tanken är att gå ner i arbetstid och ägna ännu mer tid åt musiken.
I december är målet att Joyvoice Staffanstorp ska hålla sin första konsert. Sara Söderström har gjort samma resa förut med två körer i Lomma.
– Det är det häftigaste jag varit med om att se alla växa av att stå på scen och sjunga, hur glada och lyckliga de var efteråt.
Gå till toppen