Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Världen

Svensk utpekas som polismördare i Spanien

En svensk man sköts ihjäl av polis i Valencia efter att ha knivhuggit en polisman till döds, rapporterar flera spanska medier. Polisen tror att den misstänkte var inblandad i ett styckmord.

Valencia.Bild: /TT
Delar av en styckad kropp hittades under natten till tisdagen i en stor resväska som dumpats intill några soptunnor i centrala Valencia, skriver lokaltidningen Las Provincias.
Svaga blodspår på trottoaren ledde polisen till ett hus där kroppen tros ha styckats, ungefär 500 meter från fyndplatsen. Vid 14-tiden på tisdagen ställde sig två av polisens utredare i porten – och stötte där på mannen som nu utpekas som en svensk medborgare i 35-årsåldern. Med sig hade han två ryggsäckar med nytvättade kläder, och den styckmördade mannens id-handlingar, skriver lokala medier.
Mannen gick till attack med en stor kökskniv och dödade en av poliserna, en 51-årig man, innan han sköts ihjäl av den andre.
Enligt flera medier är den döde gärningsmannen en västsvensk man med ett kriminellt förflutet och ett långt fängelsestraff bakom sig. Spansk polis vill dock inte bekräfta det utan hänvisar till förundersökningssekretessen.
– Vi undersöker alla spår, säger Victoria Ramos, presstalesperson vid polisen i Valencia, till TT.
Utrikesdepartementet säger sig känna till fallet men ännu sent på onsdagskvällen vet inte UD om gärningsmannen är svensk medborgare eller inte.
– Spansk polis utreder händelsen samt den nu avlidne förövarens identitet, säger Sebastian Saint Just på UD:s pressjour till TT.
Mannen vars kropp styckades och lades i resväskan var i 40-årsåldern och arbetade som frisör i centrala Valencia. Mycket tyder på att även han knivhöggs till döds, skriver lokala medier.
Gå till toppen