Svedala

Taxi i Klågerup skjutsar gratis till kyrkovalet

Svårt att ta sig till vallokalen är ingen ursäkt för att låta bli att rösta i söndagens kyrkoval. Det tycker bröderna som kör Taxipilen i Klågerup – och erbjuder gratis skjuts till alla som har svårt att ta sig dit på egen hand.

Jan–Olof Nilsson tycker att det är en plikt snarare än en rättighet att rösta i demokratiska val.Bild: Emma Larsson
Att rösta i ett demokratiskt val är en skyldighet snarare än en rättighet. Det tycker Jan–Olof Nilsson, delägare i Taxipilen i Klågerup.
– Det är viktigt att rösta. Det finns de som sätter livet till för rätten att få rösta. Då är det oförskämt att inte utnyttja den rätten, säger han.
Läs mer:Kyrkovalet handlar om makten över tjugotusen anställda och 24 miljarder kronor
Taxibolaget har sin bas i Värby församling, det vill säga Bara och Klågerup med omnejd. Därför erbjuder de nu alla som bor i församlingen gratis skjuts till vallokalerna i Värbygården och Klågerupsskolan på söndag.
– Det finns inga ursäkter att inte rösta. Det borde heta röstplikt och inte rösträtt, säger Jan–Olof Nilsson.
Tillsammans med sin bror Mats har Jan–Olof drivit eget taxibolag i sex år. Det är inte första gången de kör gratis till vallokalerna. De gjorde samma sak till EU–parlamentsvalet och riksdagsvalet 2014.
– Vi har två bilar och jag tror att vi kommer att kunna köra alla. Det är betydligt fler som röstar i riksdagsvalet och då var det inga problem. Men man får ringa i god tid och vara beredd på att samåka. Skulle vi bli nerringda så kan vi ta fram en buss.
Läs alla artiklar om: Kyrkovalet 2017
Gå till toppen