Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Taxi i Klågerup skjutsar gratis till kyrkovalet

Svårt att ta sig till vallokalen är ingen ursäkt för att låta bli att rösta i söndagens kyrkoval. Det tycker bröderna som kör Taxipilen i Klågerup – och erbjuder gratis skjuts till alla som har svårt att ta sig dit på egen hand.

Jan–Olof Nilsson tycker att det är en plikt snarare än en rättighet att rösta i demokratiska val.Bild: Emma Larsson
Att rösta i ett demokratiskt val är en skyldighet snarare än en rättighet. Det tycker Jan–Olof Nilsson, delägare i Taxipilen i Klågerup.
– Det är viktigt att rösta. Det finns de som sätter livet till för rätten att få rösta. Då är det oförskämt att inte utnyttja den rätten, säger han.
Läs också Kyrkovalet handlar om makten över tjugotusen anställda och 24 miljarder kronor
Taxibolaget har sin bas i Värby församling, det vill säga Bara och Klågerup med omnejd. Därför erbjuder de nu alla som bor i församlingen gratis skjuts till vallokalerna i Värbygården och Klågerupsskolan på söndag.
– Det finns inga ursäkter att inte rösta. Det borde heta röstplikt och inte rösträtt, säger Jan–Olof Nilsson.
Tillsammans med sin bror Mats har Jan–Olof drivit eget taxibolag i sex år. Det är inte första gången de kör gratis till vallokalerna. De gjorde samma sak till EU–parlamentsvalet och riksdagsvalet 2014.
– Vi har två bilar och jag tror att vi kommer att kunna köra alla. Det är betydligt fler som röstar i riksdagsvalet och då var det inga problem. Men man får ringa i god tid och vara beredd på att samåka. Skulle vi bli nerringda så kan vi ta fram en buss.
Gå till toppen