Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Willys öppnar matbutik på gågatan i Malmö

Matvarukedjan Willys öppnar butik på Malmös gågata i början av nästa år. Dygnet Runt kan nu avslöja att den före detta Cervera-hörnbutiken på Södra Förstadsgatan kommer att förvandlas till ett Willys Hemma, som är Willys minsta butikskoncept.

Hörnlokalen på Södra Förstadsgatan/Södra Långgatan ska nu förvandlas till ett Willys Hemma.Bild: Jonas Gillberg
I januari 2014 stängde husgerådskedjan Cervera sin butik på gågatan Södra Förstadsgatan mellan Triangeln och Södertull. Anledningen var bristande lönsamhet. Sedan dess har lokalen stått tom och renoverats av fastighetsägaren Vasakronan.
Nu kan Dygnet Runt avslöja att matvarujätten Willys flyttar in i lokalen inom kort med sitt minsta butikskoncept Willys Hemma. Öppningsdatumet är inte klart, men det blir någon gång i början av 2018.
– Det är såklart ett jättebra läge för oss. Det är ett bra läge för dem som bor centralt och vill handla billigt nära hemmet utan att behöva ta sig till de stora butikerna utanför city. Men det är också ett bra skyltfönster för våra andra butiker runtom i staden, säger Johanna Eurén, kommunikationschef på Willys.
Idag finns det två Willys Hemma i Malmö: i Söderkulla och i Lindängen. Dessutom har Willys fyra stora butiker i Malmö: Mobilia, Emporia, Limhamn och Katrinelund.
– Willys Hemma är ett mindre butiksformat med ett mindre sortiment. Men precis som i de stora Willys-butikerna så är tanken att man ska kunna handla hela sin matkasse. Vi brukar säga att det är stormarknadspriser men i en närbutik, säger Johanna Eurén.
Willys Hemma har butiker även i centrala Stockholm och Göteborg, men det är första gången de satsar centralt i Malmö.
Butikslokalen på Cervera-hörnet i korsningen Södra Förstadsgatan/Södra Långgatan är på 1300 kvadratmeter, varav 900 blir säljyta.
Håll koll på Malmös stadsliv – följ Dygnet Runt på Facebook
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen