Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Ymer: "Ingenting går spikrakt"

Samarbetet med Robin Söderling har gett frukt. Nu vill en nytänd Elias Ymer hjälpa Sverige till Davis Cup-uppflyttning. – Det blir en tuff match, säger storebror Ymer inför DC-mötet med Litauen.

Elias Ymer under Swedish Open i Båstad i somras.Bild: Emil Langvad/TT
Efter segrar mot Tunisien och Turkiet är Sverige en match ifrån att ta sig tillbaka till näst högsta divisionen i Davis Cup. På andra sidan nätet, i Båstad från fredag till söndag, står Litauen.
– Det blir en tuff match, säger 200-rankade Elias Ymer, som är högst rankad i den svenska truppen.
Vilka som är favoriter vill inte den 21-årige svensken sia om.
– Jag gillar inte att prata favorit hit och dit. Det gäller bara att gå in och spela sin match.
TT: Någon skillnad på att spela en lagmatch som i DC?
– Alla måste ju prestera, annars går det inte. Men det känns som att vi har ett bra och ungt lag så det ser positivt ut. Om vi tar oss upp i division 1 ligger vi ändå bra till.
Efter att ha fått Robin Söderling som tränare och mentor i sommar har Elias Ymer hittat glöden och farten igen. Samarbetet nådde sin hittills högsta topp förra månaden med säsongens första turneringsseger i Italien.
TT: Hur viktig var den segern?
– Väldigt, väldigt viktig då man känner att man är på uppgång igen. Jag och Robin har jobbat väldigt intensivt och jobbat på rätt saker. Så kul att man får resultat så snabbt.
TT:Vad är "rätt saker"?
– Han har lagt upp en plan för hur vi ska jobba. Jag lyssnar på honom och han kan verkligen sin sak. Så jag ser mycket fram emot framtiden.
Något definitivt kontrakt eller avtal för hur länge samarbetet ska pågå finns dock inte enligt Ymer.
– I tennis fungerar det inte så. Man kör tills man bestämmer sig för att man inte ska fortsätta. Allt kan ju hända så man vet aldrig.
Oavsett så har Elias Ymer den här sensommaren lagt en tuff period av sin karriär bakom sig.
– Det viktigaste är att man jobbar allt man kan varje träning, då kommer resultaten. Ingenting går rakt upp. Oavsett om det handlar om en tenniskarriär eller någon annan del av livet så går inget spikrakt. Det viktigaste är att man gör sitt bästa.
TT: Har ni några uttalade mål inför nästa säsong?
– Självklart. Jag och Robin har självklara mål men de håller vi mellan oss.
Fakta

DC-matchen

Kvalet till Europa- och Afrika-gruppens division 1 spelas den 15–17 september i Båstad. Spelordningen lottas på torsdag. På fredag spelas två singlar med start klockan 10.30, på lördag dubbelmatchen klockan 13.00 och på söndag två singlar med start klockan 10.30.

Lagen (rankning i singel och dubbel inom parentes):

Sverige

Elias Ymer, 21 år (200/199)

Mikael Ymer, 18 (323/198)

Markus Eriksson, 27 (326/410)

Johan Brunström, 37 (-/133)

Litauen

Laurynas Grigelis, 26 (241/243)

Julius Tverijonas, 23 (1577/1401)

Tadas Babelis, 20 (1582/1316)

Tomas Vaise, 19 (-).

Fakta

null

Gå till toppen