Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Ystads målvakt straffade Malmö: "Jag älskar man mot man"

Ett favorittyngt HK Malmö blev straffat av Ystad och Anders Persson i hemmapremiären.

Linus Persson försöket överlist Anders Persson i Ystads mål. Det var inte så lätt.
HANDBOLLSLIGAN
HK MALMÖ 27 (14)
YSTADS IF 30 (14)
Den väldige Ystadmålvakten var den som avgjorde Skånederbyt med fyra straffräddningar och ett psykologiskt övertag på Malmöskyttarna.
– Jag älskar straffar, det där man mot man. Och det är ju inte fel att psyka gamla kompisar heller, sa en belåten Anders Persson.
27-30 var mycket de gamla rutinerade namnens förtjänst. Kim Andersson fick mycket speltid och var på rätt spelhumör. Några starka mål i början av andra halvlek också när Ystad rann ifrån målmässigt.
Men det var Anders Persson som växte mer och mer. Han tog två straffar från tidigare Ystadkompisen Fredrik Petersen. Han parerade en från Anton Blickhammar och en från Binai Aziz.
Ystad fick nio straffar mot sig, Anders Persson knep hälften av sina åtta möjligheter.
– Det är för många straffar. Vi hade sju mot Kristianstad också. Vi måste anpassa oss, men samtidigt kan vi ju inte gå undan i försvarsarbetet heller, menade Anders Persson.
Fast det var mer så att Ystad vann på Malmös misstag.
– Vi var inte värda att vinna. Det här håller inte. Vi saknade den riktiga gnistan. Ingen gick framför och manade på. Man överlät ansvaret till någon annan, sa Malmötränaren Stian Tönnesen.
– Vi har stuckit fram hakan och tippat oss trea. Vi var fyra förra året och vi har ett bra lag. Det tycker jag fortfarande. Men attityden måste bli bättre. Lag kommer hit och vill slå oss, det måste vi kunna hantera, sa Tönnesen.
Det såg annars bra ut inledningsvis. Ledning 8-4 efter tio minuter. Linus Persson hittade rätt med skotten och de 1033 i Baltiska hallen – för liten premiärpublik även om det var regnoväder ute – fick många anledningar att jubla.
– Så gör vi fyra raka tekniska fel. Vi kastar bollar rakt upp på läktaren. Det blir 8-8 istället. Det är för jäkla dåligt, sa Linus Persson.
Blev förhandssnacket en belastning till slut?
– Nej, det är som det ska vara.
Premiärens store målvakt Kristian Säverås var mänsklig. Dan Beutler var in och ut och gjorde flera fina räddningar när Malmö var nära att sega sig i kapp mot slutet.
– Vi släpper in 30 mål, det brukar vi inte göra, och det ska vi inte göra, suckade sexmålsskytten Linus Persson.
Läs alla artiklar om: Handbollsligan 2017/18
Gå till toppen